Salade de Betterave

En frisk og farverig salat med rødbeder, fetaost og valnødder, perfekt som tilbehør eller let frokost.
Ingredienser
- rødbeder(friske og mørkerøde)500 g
- fetaost(smuldret)100 g
- valnødder(groft hakket)50 g
- rødløg(finthakket)1 stk
- olivenolie(ekstra jomfru)2 spsk
- æblecidereddike(eller balsamico)1 spsk
- honning(for sødme)1 tsk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(nykværnet)0.5 tsk
- frisk persille(finthakket)1 håndfuld
Fremgangsmåde
- 1
Kog rødbederne i en gryde med saltet vand, indtil de er møre. Dette tager cirka 30-40 minutter.
40 minkogerødbederne skal være let møre, når de stikkes med en gaffel - 2
Når rødbederne er kogte, skal de afkøles under koldt vand, og skindet fjernes. Skær dem derefter i terninger.
10 minkoldskindet skal glide let af, og rødbederne skal være faste, men ikke hårde - 3
I en skål, kombiner olivenolie, æblecidereddike, honning, salt og peber for at lave dressingen.
5 minstuetemperaturdressingen skal være godt blandet uden klumper - 4
Tilsæt de skårne rødbeder, rødløg, fetaost, valnødder og persille til dressingen. Rør forsigtigt rundt, så alt bliver dækket af dressingen.
5 minstuetemperatursalaten skal være farverig og alle ingredienserne skal være jævnt fordelt - 5
Lad salaten trække i køleskabet i minimum 30 minutter før servering, så smagene kan udvikle sig.
30 minkøleskabsalaten skal være kold og smagene skal have blandet sig godt
Tags
Kommentarer
Den friske rosmarin gav en dejlig smag til salaten.
Perfekt til madpakken med de sprøde valnødder.
Salaten var en smagsoplevelse med de søde granatæblekerner.