spisekunst.dk

Salade de Betterave

salatrødbedervegetarisksund
Salade de Betterave

En frisk og farverig salat med rødbeder, fetaost og valnødder, perfekt som tilbehør eller let frokost.

Tid80 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • rødbeder(friske og mørkerøde)
    500 g
  • fetaost(smuldret)
    100 g
  • valnødder(groft hakket)
    50 g
  • rødløg(finthakket)
    1 stk
  • olivenolie(ekstra jomfru)
    2 spsk
  • æblecidereddike(eller balsamico)
    1 spsk
  • honning(for sødme)
    1 tsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(nykværnet)
    0.5 tsk
  • frisk persille(finthakket)
    1 håndfuld

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog rødbederne i en gryde med saltet vand, indtil de er møre. Dette tager cirka 30-40 minutter.

    40 min
    koge
    rødbederne skal være let møre, når de stikkes med en gaffel
  2. 2

    Når rødbederne er kogte, skal de afkøles under koldt vand, og skindet fjernes. Skær dem derefter i terninger.

    10 min
    kold
    skindet skal glide let af, og rødbederne skal være faste, men ikke hårde
  3. 3

    I en skål, kombiner olivenolie, æblecidereddike, honning, salt og peber for at lave dressingen.

    5 min
    stuetemperatur
    dressingen skal være godt blandet uden klumper
  4. 4

    Tilsæt de skårne rødbeder, rødløg, fetaost, valnødder og persille til dressingen. Rør forsigtigt rundt, så alt bliver dækket af dressingen.

    5 min
    stuetemperatur
    salaten skal være farverig og alle ingredienserne skal være jævnt fordelt
  5. 5

    Lad salaten trække i køleskabet i minimum 30 minutter før servering, så smagene kan udvikle sig.

    30 min
    køleskab
    salaten skal være kold og smagene skal have blandet sig godt

Tags

salatrødbedervegetarisksund

Kommentarer

Mette

Den friske rosmarin gav en dejlig smag til salaten.

★★★★★
Jonas

Perfekt til madpakken med de sprøde valnødder.

★★★★
Lise

Salaten var en smagsoplevelse med de søde granatæblekerner.

★★★★★