spisekunst.dk

Vol-au-vent au Poulet

franskhovedretfestmad
Vol-au-vent au Poulet

Vol-au-vent au Poulet er en klassisk fransk ret, der består af sprøde skaller fyldt med en lækker kyllingeblanding med svampe i en cremet sauce. Perfekt til festlige lejligheder eller som en del af en lækker middag.

Tid70 min
Portioner4
Sværhedsgradmiddel

Ingredienser

  • kyllingebryst(skåret i tern)
    500 g
  • små løg(finthakket)
    2 stk
  • champignon(skåret i skiver)
    200 g
  • smør(til stegning)
    50 g
  • hvedemel(til jævning)
    50 g
  • kyllingefond(kan være hjemmelavet eller købt)
    500 ml
  • fløde(krydrede med salt og peber)
    200 ml
  • frisk timian(hakket)
    1 tsk
  • frosne vol-au-vent skaller(kan købes færdige)
    1 pakke
  • æg(til pensling)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen er varm
  2. 2

    Smelt smørret i en stor pande over medium varme. Tilsæt løg og svits i ca. 5 minutter, indtil de er bløde og gennemsigtige.

    5 min
    medium
    løgene er bløde
  3. 3

    Tilsæt kyllingetern og steg i 10 minutter, indtil de er gyldne og gennemstegte.

    10 min
    medium
    kyllingen er ikke mere rosa
  4. 4

    Tilsæt champignon og steg i yderligere 5 minutter, indtil de er let brunede.

    5 min
    medium
    champignonene er bløde
  5. 5

    Drys hvedemelet over blandingen og rør godt i 2 minutter for at jævne saucen.

    2 min
    medium
    melet er godt blandet
  6. 6

    Tilsæt kyllingefond og fløde, og lad det simre i 10 minutter, indtil saucen er tykkere.

    10 min
    medium
    saucen er cremet og lidt tykkere
  7. 7

    Tilsæt timian og smag til med salt og peber.

    2 min
    medium
    smagen er afbalanceret
  8. 8

    Placer vol-au-vent skaller på en bageplade og pensl dem med pisket æg.

    5 min
    200
    skallerne er glatte og skinnende
  9. 9

    Bag skallerne i ovnen i 15 minutter, indtil de er gyldne.

    15 min
    200
    skallerne er sprøde og gyldne
  10. 10

    1

  11. 11

    Tag skallerne ud af ovnen og fyld dem med kyllinge- og svampemassen. Server straks.

    5 min
    ingen
    fyldet er varmt og skallerne er sprøde

Tags

franskhovedretfestmad

Kommentarer

Mette

Vol-au-vent au Poulet er perfekt til en picnic i parken

★★★★★
Lars

Den sprøde dej og saftige kylling fyld går godt sammen

★★★★
Anne

Jeg tilføjede lidt svampe for ekstra smag

★★★★