spisekunst.dk

Dorade au Four

fiskdoradebagtsundmiddelhavsmad
Dorade au Four

En lækker og sund opskrift på dorade tilberedt i ovnen, fyldt med hvidløg, persille og citron for ekstra smag.

Tid55 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • dorade(frisk og hel)
    1 stk
  • olivenolie(koldpresset)
    2 tsk
  • citron(økologisk)
    1 stk
  • skiver)
    i
  • hvidløg(frisk)
    2 stk
  • frisk persille(hakket)
    1 bundt
  • salt(groft)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet)
    0.5 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180
    ovnen er varm
  2. 2

    Rens doraden indvendig og udvendig, og tør den grundigt med et køkkenrulle.

    5 min
  3. 3

    Læg doraden i et bagefad og dryp olivenolie over fisken. Krydr med salt og peber.

    3 min
  4. 4

    Fyld fisken med hakket hvidløg, persille og citronskiver.

    5 min
  5. 5

    Dæk bagefadet med stanniol og sæt det i ovnen.

    30 min
    180
    fisken er gennemstegt og saften løber klart
  6. 6

    Fjern stanniolen de sidste 5 minutter for at give fisken en let sprød overflade.

    5 min
    180
    fisken får en let gylden farve
  7. 7

    Tag fisken ud af ovnen, lad den hvile i et par minutter, og server derefter med friske grøntsager eller en salat.

    5 min

Tags

fiskdoradebagtsundmiddelhavsmad

Kommentarer

Maria

Doraden var saftig og lækker med friske citronskiver

★★★★★
Mads

Den sprøde skind på doraden var virkelig lækkert

★★★★
Emma

Dorade au Four er perfekt til en romantisk middag for to

★★★★★