spisekunst.dk

Mouclade Charentaise

muslingerfranskskaldyrhovedret
Mouclade Charentaise

Mouclade Charentaise er en klassisk ret fra Charente-regionen i Frankrig, som kombinerer muslinger med en cremet sennepssauce. Retten er perfekt som forret eller hovedret og serveres ofte med brød.

Tid30 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • muslinger(friske)
    1 kg
  • hvidvin(tør hvidvin)
    2 dl
  • fløde(gerne madlavningsfløde)
    1 dl
  • løgt(finthakket)
    1 stk
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • dijonsennep(for ekstra smag)
    1 tsk
  • frisk persille(hakket)
    1 tsk
  • smør(til sautering)
    50 g
  • citron(revet skal)
    1 tsk
  • vand(til damping)
    1 dl

Fremgangsmåde

  1. 1

    Sauter løg og hvidløg i smørret i en stor gryde, indtil de er bløde.

    5 min
    middel varme
    løget skal være gennemsigtigt og dufte aromatisk
  2. 2

    Tilsæt hvidvinen og lad det koge op.

    2 min
    høj varme
    vinens alkohol skal fordampe, og det skal dufte stærkt af vin
  3. 3

    Tilsæt muslingerne og vandet, og dæk gryden med et låg. Damp muslingerne i 5-7 minutter, indtil de åbner sig.

    7 min
    middel varme
    muslingerne skal være åbne, og der skal være damp under låget
  4. 4

    Fjern gryden fra varmen, og tag de åbne muslinger ud. Tilsæt fløde, dijonsennep, persille og citronskal til den tilbageværende væske.

    2 min
    ingen
    blandingen skal være cremet og velduftende
  5. 5

    Hæld saucen over muslingerne og server straks.

    1 min
    ingen
    saucen skal være jævn og dække muslingerne godt

Tags

muslingerfranskskaldyrhovedret

Kommentarer

Anne

Den bløde konsistens af muslingerne var fantastisk!

★★★★★
Nikolaj

Jeg elskede den cremede sauce med safran i!

★★★★
Louise

Perfekt til en hyggelig aften med venner og et glas hvidvin

★★★★★