spisekunst.dk

Tarte Flambée Alsacienne

fransktærtesnacknem
Tarte Flambée Alsacienne

Tarte Flambée Alsacienne er en lækker tærte fra Alsace-regionen i Frankrig, der kombinerer en sprød dej med en cremet fyldning af fløde, creme fraiche, løg og bacon.

Tid80 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hvedemel(type 00 er ideel for en finere dej)
    250 g
  • vand(koldt vand)
    125 ml
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 stk
  • fløde(brug gerne madlavningsfløde)
    100 g
  • creme fraiche(kan erstattes med græsk yoghurt)
    150 g
  • løg(skåret i tynde skiver)
    1 stk
  • bacon(kan bruges røget eller urøget)
    200 g
  • ost(gerne en stærk ost som Gruyère eller Emmental)
    100 g
  • frisk timian(kan også være tørret)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered dejen ved at blande hvedemelet og saltet i en skål. Tilsæt koldt vand lidt ad gangen og ælt dejen, indtil den er glat og elastisk.

    10 min
  2. 2

    Lad dejen hvile i 30 minutter, dækket med et fugtigt klæde.

    30 min
  3. 3

    Forvarm ovnen til 250 grader Celsius

  4. 4

    Rul dejen ud til en meget tynd plade på en meldrysset overflade.

    5 min
  5. 5

    Læg dejen på en bageplade og fordel fløde og creme fraiche jævnt over den.

    5 min
  6. 6

    Fordel de tynde løgskiver over fløden, og læg baconstykkerne ovenpå.

    5 min
  7. 7

    Drys med revet ost og frisk timian.

    5 min
  8. 8

    Bag Tarte Flambée i den forvarmede ovn i ca. 15-20 minutter, indtil kanten er gylden og sprød.

    20 min
    250
    kanten skal være gylden og duften af bacon og ost skal være fremtrædende
  9. 9

    Tag Tarte Flambée ud af ovnen, lad den køle i et par minutter og skær den i skiver før servering.

    5 min

Tags

fransktærtesnacknem

Kommentarer

Mette

Tarte Flambée Alsacienne er perfekt til en hyggelig aften med venner og rødvin.

★★★★★
Anders

Den sprøde bund og den cremede creme fraiche gør dette til en lækker snack til en film aften.

★★★★
Louise

Jeg tilføjede lidt tynde skiver af løg for ekstra smag - det var en sand smagsoplevelse!

★★★★★