Confit de Canard Facile

En klassisk fransk opskrift på confiteret and, der er nem at følge og giver lækre, møre andelår med sprødt skind.
Ingredienser
- andelår(friske eller optøede)4 stk.
- fritgående ande)fra
- andefedt(kan købes eller hjemmelavet)500 g
- hvidløg(skal knuses)4 stk.
- timian(tørret eller frisk)2 tsk.
- salt(havsalt eller kosher salt)2 tsk.
- sort peber(nykværnet for bedste smag)1 tsk.
- laurbærblad(kan bruges hele eller knuste)1 tsk.
Fremgangsmåde
- 1
Rens andelårene og tør dem grundigt med et køkkenhåndklæde. Gnid dem ind i salt, peber, timian, hvidløg og laurbærblad. Læg dem i en skål og lad dem marinere i køleskabet i mindst 12 timer.
720 minkøleskabduften af krydderierne og kødet skal være gennemtrængende - 2
Forvarm ovnen til 120 grader Celsius. Smelt andefedtet i en stor gryde over lav varme.
15 min120 grader Celsiusfedtet skal være helt flydende uden bobler - 3
Når fedtet er smeltet, tilsæt andelårene forsigtigt, så de er dækket af fedt. Bring gryden til en simren og lad det simre i ca. 2 timer.
120 minlav varmeanden skal være mør og fedtet skal være klart - 4
Tag gryden af varmen, og lad andelårene køle af i fedtet. Opbevar dem i køleskabet, dækket af fedtet, hvis de ikke skal serveres med det samme.
30 minstuetemperaturanden skal være let at håndtere og ikke for varm - 5
Når du er klar til at servere, forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Tag andelårene op af fedtet og læg dem på en bageplade. Bag dem i ovnen i 30-40 minutter, indtil skindet er sprødt.
40 min200 grader Celsiusskindet skal være gyldent og sprødt
Tags
Kommentarer
Den sprøde andeskind var fantastisk!
Retten var perfekt til en hyggelig søndagsmiddag
Kombinationen af hvidløg og laurbærblade var virkelig lækker