spisekunst.dk

Quenelles Lyonnaises

franskfiskdumplingsquenelles
Quenelles Lyonnaises

Quenelles Lyonnaises er en klassisk fransk ret, der består af bløde fiskedumplings lavet af hakket fisk, æg, mel og fløde. De koges blidt i vand og serveres typisk med en lækker sauce.

Tid50 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hakket fisk(f.eks. torsk eller laks) (frisk og af høj kvalitet)
    150 g
  • hvedemel(kan erstattes med glutenfri mel)
    50 g
  • æg(stort og frisk)
    1 stk
  • fløde(kan være let fløde for mindre fedtindhold)
    100 ml
  • revet parmesan(kan erstattes med anden hård ost)
    30 g
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • peber(nymalet for bedre smag)
    0.5 tsk
  • citron(saften) (freskpresset for bedste smag)
    1 stk
  • vand til kogning(til at koge quenelles)
    1 l

Fremgangsmåde

  1. 1

    Blend den hakkede fisk, hvedemelet, æg, fløde, parmesan, salt, peber og citronsaft i en foodprocessor, indtil blandingen er glat.

    5 min
    ingen
    blandingen skal være ensartet og glat
  2. 2

    Bring en gryde med vand i kog og tilsæt lidt salt.

    10 min
    100 grader Celsius
    vand skal boble kraftigt
  3. 3

    Form quenelles ved hjælp af to skeer. Tag en skefuld af blandingen og brug den anden ske til at forme en oval form.

    10 min
    ingen
    quenelles skal være glatte og ensartede
  4. 4

    Læg forsigtigt quenelles i det kogende vand. Kog i 6-8 minutter, indtil de flyder til overfladen.

    8 min
    100 grader Celsius
    quenelles flyder op til overfladen
  5. 5

    Tag quenelles op med en hulske og lad dem dryppe af på et viskestykke.

    2 min
    ingen
    dryp skal være minimalt
  6. 6

    Server quenelles varme med en sauce efter eget valg, f.eks. en smør- eller tomatsauce.

    5 min
    ingen
    servering skal være varm og indbydende

Tags

franskfiskdumplingsquenelles

Kommentarer

Mette

Quenelles Lyonnaises er perfekt til en hyggelig aften med rødvin og ost

★★★★★
Per

Jeg elsker den bløde konsistens af quenellerne, de smelter nærmest på tungen

★★★★
Louise

Quenelles Lyonnaises er det ultimative comfort food, specielt på en regnvejrsdag

★★★★★