spisekunst.dk

Salade au Champignon

salatchampignonvegetarisksund
Salade au Champignon

En lækker og frisk salat med champignon, nødder og en lækker dressing. Perfekt som en let frokost eller tilbehør.

Tid23 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • champignon(friske og rene)
    250 gram
  • salatblade(fx. rucola eller romainesalat)
    100 gram
  • valnødder(grofthakkede)
    50 gram
  • olivenolie(koldpresset)
    30 ml
  • balsamicoeddike(god kvalitet)
    15 ml
  • hvidløg(freshed eller hakket)
    1 stk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Rens champignon og skær dem i skiver.

    5 min
  2. 2

    Opvarm olivenolien i en pande over medium varme. Tilsæt hakket hvidløg og sauter i ca. 1 minut, indtil det er gyldent.

    1 min
    medium varme
    hvidløget skal dufte aromatisk uden at brænde
  3. 3

    Tilsæt de skivede champignon til panden og steg dem i ca. 5-7 minutter, indtil de er møre og let gyldne.

    7 min
    medium varme
    champignonene skal være bløde og have en let gylden farve
  4. 4

    Tag panden af varmen, og tilsæt balsamicoeddike, salt og peber. Rør godt rundt.

    1 min
  5. 5

    Anret salatbladene på en tallerken, og hæld champignonblandingen over. Drys med hakkede valnødder.

    2 min

Tags

salatchampignonvegetarisksund

Kommentarer

Lise

Denne salat er skøn med friske champignon skiver og citronvinaigrette dressing.

★★★★★
Mads

Perfekt til en let frokost med sprød salat og bacon på toppen.

★★★★
Karen

En lækker salat til picnic med veninderne med masser af friske urter og ristede pinjekerner.

★★★★★