Lotte à l’Armoricaine

En klassisk fransk ret med lottifleks tilberedt i en cremet tomatsauce med hvidvin og krydderier. Perfekt til festlige lejligheder.
Ingredienser
- lottifleks(frisk eller optøet)800 g
- løg(hakket)2 stk.
- hvidløg(knust)3 fed
- hvidvin(tør)200 ml
- fløde(fuld fedme)300 ml
- tomatpuré(af høj kvalitet)100 g
- paprika2 tsk.
- cayennepeber(juster efter smag)1 tsk.
- laurbærblade2 stk.
- smag saltefter
- smag sort peberefter
- olivenolie(til stegning)2 spsk.
- frisk persille(til pynt)1 bundt
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm en stor pande over medium varme. Tilsæt olivenolie.
2 min - 2
Tilsæt de hakkede løg og steg dem, indtil de er bløde og gennemsigtige.
5 min - 3
Tilsæt det knuste hvidløg og steg i yderligere 1 minut, indtil det dofter.
1 min - 4
Hæld hvidvinen i panden og lad det koge op, så alkoholen fordamper.
3 min - 5
Tilsæt tomatpuré, fløde, paprika, cayennepeber, laurbærblade, salt og peber. Rør godt rundt.
2 min - 6
Læg lottifleks i saucen og lad det simre i 15-20 minutter, indtil fisken er gennemkogt.
20 minlav varmefiskens kød skal være let flager og mælkefarvet - 7
Tag panden af varmen og fjern laurbærbladene. Smag til med salt og peber.
2 min - 8
Server retten varm, pyntet med hakket persille.
1 min
Tags
Kommentarer
Den friske tomatsauce var fantastisk!
Retten var perfekt til vores romantiske middag med hummer og hvidvin
Jeg tilføjede ekstra hvidløg for ekstra smag