spisekunst.dk

Bouillabaisse Rapide

suppefiskskaldyrhurtig
Bouillabaisse Rapide

Bouillabaisse Rapide er en hurtig og lækker skaldyrsret, der kombinerer friske fisk og rejer i en aromatisk fiskesuppe med safran og grøntsager.

Tid30 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hvid fisk(fx torsk) (frisk)
    300 g
  • tern)
    i
  • rejer(skal være frisk eller optøet)
    200 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • hvidløg(knust)
    2 fed
  • rød peberfrugt(skåret i tern)
    1 stk
  • fiskefond(kan være hjemmelavet eller fra karton)
    400 ml
  • hvidevin(tør hvidvin)
    200 ml
  • safran(giver smag og farve)
    1 tsk
  • laurbærblad(giver aroma)
    1 stk
  • salt(eller efter smag)
    1 tsk
  • peber(eller efter smag)
    1 tsk
  • olivenolie(til stegning)
    1 spsk
  • citron(skåret i både til servering)
    1 stk
  • brødskiver(til servering)
    4 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Varm olivenolie i en stor gryde over medium varme.

    2 min
    medium
    olie skal være varm og let boblende
  2. 2

    Tilsæt det finthakkede løg og steg indtil det bliver blødt og gennemsigtigt.

    3 min
    medium
    løg skal være bløde og duftende
  3. 3

    Tilsæt hvidløg og rød peberfrugt, og steg i yderligere 2 minutter.

    2 min
    medium
    duften af hvidløg skal være tydelig
  4. 4

    Tilsæt fiskefond, hvidvin, safran og laurbærblad. Bring til kog.

    5 min
    high
    suppen skal begynde at koge let
  5. 5

    Når det koger, tilsæt fisketern og lad det simre i 5 minutter.

    5 min
    low
    fisken skal være gennemkogt og flage fra hinanden
  6. 6

    Tilsæt rejerne og lad det simre i yderligere 2 minutter.

    2 min
    low
    rejerne skal være lyserøde og færdige
  7. 7

    Smag til med salt og peber, og fjern laurbærbladet.

    2 min
    none
    suppen skal have en balanceret smag
  8. 8

    Server straks med citronskiver og brød. ved none - retterne skal præsenteres varm og indbydende

Tags

suppefiskskaldyrhurtig

Kommentarer

Mette

Den var fyldt med saftige rejer og blæksprutter!

★★★★★
Peter

Jeg kunne godt lide den spicy smag af safran i retten.

★★★★
Lone

Perfekt til en hyggelig aften med vennerne ved vandet.

★★★★★