spisekunst.dk

Caille Rôti au Miel

vagtelhonningovnstegtitaliensk
Caille Rôti au Miel

En lækker opskrift på vagtel stegt i ovn med honning, som giver en sød og aromatisk smag. Serveres med kartofler og asparges.

Tid55 min
Portioner2
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • vagtel(frisk eller frossen)
    1 stk
  • honning(blomstermæd eller akaciahonning)
    2 spsk
  • frisk timian(kan erstattes med tørret timian)
    1 tsk
  • salt(fint havsalt)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet sort peber)
    1 krm
  • olivenolie(koldpresset for bedre smag)
    1 spsk
  • grønne asparges(friske)
    100 ml
  • mindre stykker)
    i
  • kartofler(små)
    100 g
  • kartofler)
    waxy

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen skal være varm
  2. 2

    Skyl vagtlen under koldt vand og tør den af med køkkenrulle.

    2 min
  3. 3

    Gnid vagtlen ind i olivenolie, salt, peber og timian.

    3 min
  4. 4

    Placer vagtlen i et ovnfast fad og hæld honning over.

    2 min
  5. 5

    Skær kartoflerne i halve og læg dem i fadet omkring vagtlen.

    5 min
  6. 6

    Sæt fadet i den forvarmede ovn og steg i 25 minutter.

    25 min
    200
    vagtlen skal være gylden og saften klar
  7. 7

    Tag fadet ud, tilsæt de grønne asparges og steg i yderligere 10 minutter.

    10 min
    200
    aspargesne skal være let møre og vagtlen skal være gennemstegt
  8. 8

    Lad retten hvile i 5 minutter før servering.

    5 min

Tags

vagtelhonningovnstegtitaliensk

Kommentarer

Mette

Den søde honning smagte fantastisk sammen med kyllingen!

★★★★★
Lars

Caille Rôti au Miel er perfekt til en romantisk middag for to.

★★★★
Sofie

Den sprøde skind på cailleen var virkelig lækkert!

★★★★