Pâté de Campagne

En lækker og rustik pâté lavet med svinekød, oksekød og krydderier, perfekt til forretter eller som pålæg.
Ingredienser
- svinekød(f.eks. nakkekotelet) (frisk og af god kvalitet)500 gram
- oksekød(f.eks. hakket oksekød) (fedtindhold 15-20%)250 gram
- svinefedt(kan også være bacon)200 gram
- løg(finthakket)100 gram
- hvidløg(finthakket)2 stk.
- timian(tørret eller frisk)1 tsk.
- rosmarin(tørret eller frisk)1 tsk.
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk.
- peber(nystødt)0.5 tsk.
- portvin(kan erstattes med rødvin)50 ml
- æg(store)2 stk.
- grønne perleløg(til pynt og servering)100 gram
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
5 min160ovnen er varm - 2
Hak svinekød, oksekød og svinefedt groft. Læg dem i en stor skål.
10 min - 3
Tilsæt finthakket løg, hvidløg, timian, rosmarin, salt og peber til skålen med kød.
5 min - 4
Hæld portvin over blandingen og tilsæt æggene. Bland godt, indtil alt er ensartet.
5 min - 5
Læg blandingen i en pâté-form eller en brødform. Glat overfladen med en spatel.
5 min - 6
Dæk formen med folie og sæt den i et vandbad i ovnen.
2 min - 7
Bag i ovnen i ca. 1 time, eller indtil kødets indre temperatur når 70 grader Celsius.
60 min160kødet er gennembagt og fast - 8
Tag pâtéen ud af ovnen og lad den køle af i formen i cirka 30 minutter.
30 min - 9
Vend pâtéen ud af formen og lad den køle helt ned i køleskabet i mindst 2 timer før servering.
120 min - 10
1
- 11
Server med perleløg og evt. brød eller kiks.
5 min
Tags
Kommentarer
Pâté de Campagne med enebær er min yndlings!
Denne ret er perfekt til en picnic i parken.
Jeg foretrækker min Pâté de Campagne med grov sennep.