Fredensborg Klosterkage af Spelt & Vanilje
kagedessertspeltvanilje

En lækker og saftig kage lavet med speltmel og vanilje, perfekt til eftermiddagskaffen.
Tid50 min
Portioner8
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- speltmel(kan være fint eller groft)200 g
- præference)efter
- sukker(kan erstattes med honning for en sundere version)150 g
- smør(skal være blødt)100 g
- æg(store æg)2 stk
- vaniljesukker(eller 1 teskefuld vaniljeekstrakt)1 tsk
- bagepulver(for at give kagen lidt højde)1 tsk
- mælk(kan være lactosefri)50 ml
- valnødder(kan udelades eller erstattes med mandler)50 g
- kanel(valgfri for ekstra smag)1 krydderskefuld
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader C
- 2
Pisk smør og sukker sammen i en skål, indtil det er lyst og luftigt.
5 min - 3
Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk godt efter hvert.
2 min - 4
Tilsæt vaniljesukker, mælk og kanel, og rør godt.
2 min - 5
Sigt speltmel og bagepulver i blandingen, og fold det forsigtigt ind.
3 min - 6
Tilsæt hakkede valnødder, hvis du bruger dem, og rør forsigtigt.
2 min - 7
Hæld dejen i en smurt kageform og bag i ovnen.
30 min180kagen er færdig, når den er gylden og en tandstik kommer ud ren - 8
Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, før den tages ud.
10 min
Tags
kagedessertspeltvanilje
Kommentarer
Camilla
Den speltede smag passer perfekt til vaniljen
★★★★★
Mette
Kagen var en dejlig overraskelse til eftermiddagskaffen
★★★★★
Nikolaj
Den var helt fantastisk med de knasende speltkerner
★★★★★