spisekunst.dk

Frederikshavn Fiskefad inspireret af Christian IV

fiskskaldyrdansk madopskrift
Frederikshavn Fiskefad inspireret af Christian IV

En klassisk dansk fiskeopskrift inspireret af Christian IV, der kombinerer friske fisk, rejer og muslinger i en lækker og cremet sauce.

Tid50 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hvid fiskefilet(f.eks. torsk eller sej)
    600 g
  • rejer(friske eller optøede)
    200 g
  • muslinger(friske)
    150 g
  • løg(finthakket)
    2 stk.
  • gulerødder(skåret i skiver)
    2 stk.
  • porre(skåret i ringe)
    1 stk.
  • smør(til stegning)
    100 g
  • fiskefond(kan være hjemmelavet eller fra terning)
    5 dl
  • fløde(gerne økologisk)
    1 dl
  • frisk dild(hakket)
    2 tsk.
  • salt(efter smag)
    1 tsk.
  • peber(efter smag)
    1 tsk.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180
    ovnen er varm
  2. 2

    Smelt smørret i en stor pande over medium varme. Tilsæt løg og sauté i 3-4 minutter indtil de er bløde.

    4 min
    medium
    løgene er gennemskinnelige
  3. 3

    Tilsæt gulerødder og porre, og steg i yderligere 5 minutter.

    5 min
    medium
    grøntsagerne er let bløde
  4. 4

    Tilsæt fiskefond og lad det simre i 5 minutter.

    5 min
    medium
    fondet begynder at boble
  5. 5

    Tilsæt fiskefiletter, rejer og muslinger. Krydr med salt og peber. Lad simre i 10 minutter, indtil fisken er gennemkogt.

    10 min
    medium
    fisken flager let fra hinanden
  6. 6

    Tilsæt fløden og lad retten simre i yderligere 2-3 minutter, indtil den er opvarmet igennem.

    3 min
    medium
    retter har en cremet konsistens
  7. 7

    Server fiskegryden varm, pyntet med frisk dild. ved serveringstemperatur - retterne er varm og indbydende

Tags

fiskskaldyrdansk madopskrift

Kommentarer

Mette

Fiskefadet var perfekt til vores hyggeaften med vennerne!

★★★★★
Lars

Jeg savnede lidt mere dild i retten...

★★★★★
Camilla

Det var en dejlig overraskelse at finde rejer i retten!

★★★★