spisekunst.dk

Fried Rice

risstegte risgrøntsagerhurtig maddansk mad
Fried Rice

En velsmagende og hurtig opskrift på stegte ris, perfekt til at bruge rester og fyldt med grøntsager.

Tid25 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • kogt ris(brug gerne rester fra dagen før for bedre konsistens)
    300 gram
  • æg(frisk og økologisk anbefales)
    2 stk
  • gulerødder(finthakket eller revet)
    150 gram
  • ærter(frosne ærter kan bruges)
    100 gram
  • soja sauce(juster efter smag)
    3 spsk
  • vegetabilsk olie(kan være raps eller solsikke)
    2 spsk
  • sesamolie(giver en god smag)
    1 tsk
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • forårsløg(snittet i ringe)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Varm vegetabilsk olie op i en stor pande eller wok over medium varme.

    2 min
    medium varme
    olien skal begynde at glinse
  2. 2

    Tilsæt hvidløg og gulerødder, og steg dem i ca. 3 minutter, indtil de er let bløde.

    3 min
    medium varme
    hvidløget skal dufte og gulerødderne skal være lette i farven
  3. 3

    Skub grøntsagerne til side af panden, og hæld de piskede æg i midten. Rør rundt, indtil æggene er lavet.

    2 min
    medium varme
    ægget skal være fast, men ikke brunt
  4. 4

    Tilsæt den kogte ris og ærter, og rør ingredienserne sammen. Steg i 5 minutter, så det hele varmes godt op.

    5 min
    medium varme
    risen skal være varm og let gylden
  5. 5

    Tilsæt soja sauce og sesamolie, og rør godt rundt, indtil alle ingredienserne er dækket af saucen.

    2 min
    medium varme
    der skal være en ensartet farve på risene
  6. 6

    Afslut med at tilsætte forårsløg og rør rundt i et minut for at blande smagene.

    1 min
    medium varme
    forårsløgene skal være friske og grønne

Tags

risstegte risgrøntsagerhurtig maddansk mad

Kommentarer

Mette

Jeg elsker at tilføje masser af grøntsager til min Fried Rice!

★★★★★
Anders

Perfekt til madpakken - nemt og hurtigt at lave!

★★★★
Maria

Jeg brugte kylling i min Fried Rice - det gjorde den ekstra lækker!

★★★★★