Frikadelle a la EF-afstemning 1972

En klassisk opskrift på frikadeller, der tager os tilbage til 1972, hvor Danmark stemte om medlemskabet af EF. Disse frikadeller er saftige og smagfulde, perfekte til en dansk middag.
Ingredienser
- hakket svinekød(frisk og gerne fra en lokal slagter)500 gram
- æg(størrelse M eller L)1 styk
- mælk(fuldmælk for bedre smag)1 dl
- løg(finthakket)1 styk
- rasp(kan erstattes med havregryn for en sundere variant)100 gram
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(sort peber anbefales)0.5 tsk
- smør(til stegning)1 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Start med at hakke løget fint og syde det i en pande med lidt smør i 3-4 minutter, indtil det er blødt og gennemsigtigt.
4 minmedium varmeløget skal være blødt og duftende - 2
I en stor skål, bland det hakkede svinekød, det sauterede løg, æg, mælk, rasp, salt og peber.
5 miningen specifik temperaturdejen skal være ensartet og let klistret - 3
Form små frikadeller med hænderne og læg dem på en tallerken.
5 miningen specifik temperaturfrikadellerne skal være jævnt formede - 4
Varm smørret op i en pande på medium-høj varme, og læg frikadellerne i panden.
1 minmedium høj varmesmørret skal være mousserende - 5
Steg frikadellerne i ca. 5-7 minutter på hver side, indtil de er gyldne og gennemstegte.
14 minmedium varmede skal være gyldne på ydersiden og ikke længere være røde indeni
Tags
Kommentarer
Denne ret minder mig om min barndoms sommerferier ved vandet.
Frikadellen var lidt tør, men smagen af persille gjorde op for det.
Perfekt til en picnic i parken med vennerne.