Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage er en klassisk dansk dessert lavet med friske æbler, sukker, smør og mel. Kagen er let og luftig, perfekt til en hyggelig eftermiddag med kaffe.
Ingredienser
- æbler(gerne syrlige)4 stk
- Sære)Grønne
- sukker(kan justeres efter smag)150 g
- hvedemel(sigtet hvedemel)200 g
- smør(stuetemperatur)100 g
- æg(store æg)2 stk
- kanel(kan udelades eller justeres)1 tsk
- bakepulver(for bedre hævning)1 tsk
- mandler(hakkede)50 g
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader C
- 2
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tynde skiver.
10 min - 3
Pisk smør og sukker sammen, indtil det er lyst og luftigt.
5 min - 4
Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt imellem hver tilsætning.
5 min - 5
Sigt hvedemelet sammen med kanel og bagepulver, og fold det forsigtigt ind i dejen.
5 min - 6
Tilsæt æbleskiverne til dejen og fold dem forsigtigt ind.
3 min - 7
Hæld dejen i en smurt bageform og drys hakkede mandler ovenpå.
2 min - 8
Bag kagen i ovnen i cirka 40-45 minutter, eller indtil den er gylden og en tandstik kommer ud ren.
45 min180kagen er gyldenbrun og springer tilbage, når man trykker let på den - 9
Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, inden den tages ud og køles helt af på en bagerist.
10 min
Tags
Kommentarer
Den klassiske karamelsovs passer perfekt til æblekagen!
Æblekagen var lækker, men kunne have brugt lidt flere kanelkrydderier.
Perfekt til en hyggelig eftermiddag med en varm kop te.