spisekunst.dk

Gammeldags linsesuppe

suppevegetarisksundlinsesuppe
Gammeldags linsesuppe

En klassisk gammeldags linsesuppe, rig på smag og perfekt til kolde dage. Denne suppe er fyldt med næringsrige ingredienser og er let at forberede.

Tid55 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • linser(grønne eller brune linser)
    200 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • gulerødder(skåret i tern)
    2 stk
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • grøntsagsbouillon(eller kyllingebouillon)
    1 l
  • timian(tørret)
    1 tsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    0.5 tsk
  • olie(til sautering)
    2 spsk
  • laurbærblad(valgfrit)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Vask linserne grundigt under koldt vand.

    5 min
  2. 2

    Varm olie i en stor gryde over medium varme. Tilsæt løg og sautér i 5 minutter, indtil de er bløde.

    5 min
    medium varme
    løget skal være gennemsigtigt
  3. 3

    Tilsæt gulerødder og hvidløg til gryden. Sautér i yderligere 3 minutter.

    3 min
    medium varme
    gulerødderne skal være let bløde
  4. 4

    Tilsæt linserne, bouillon, timian og laurbærblad. Bring suppen i kog.

    2 min
    høj varme
    suppen skal boble let
  5. 5

    Når suppen koger, skru ned for varmen og lad den simre i 30-40 minutter, eller indtil linserne er møre.

    40 min
    lav varme
    linserne skal være bløde og let mosede
  6. 6

    Fjern laurbærbladet og smag til med salt og peber før servering.

    2 min

Tags

suppevegetarisksundlinsesuppe

Kommentarer

Mette

Denne linsesuppe er perfekt til en regnvejrsdag med masser af varm kartoffelmos til

★★★★★
Anders

Jeg tilsatte nogle friske gulerødder og det gav en god crunch til suppen

★★★★
Louise

Denne linsesuppe er ideel til en aftensmad, der varmer kroppen op efter en lang dag

★★★★