Gammeldags vaffelburger

En kreativ og lækker vaffelburger lavet med sprøde vafler og saftige bøffer. Perfekt til en sjov middag eller som en del af en festmenu.
Ingredienser
- hvedemel(gerne type 00 for en finere konsistens)200 g
- bagepulver1 tsk
- sukker(kan justeres efter smag)50 g
- vaniljesukker1 tsk
- æg(stort æg)1 stk
- mælk(eller plantebaseret alternativ)300 ml
- smeltet smør(kan erstattes med olie)100 g
- oksekød(hakket)400 g
- høj fedtprocent)med
- salt1 tsk
- peber(friskkværnet for bedre smag)1 tsk
- burgerboller(kan være grove eller lyse)4 stk
- salat(fx iceberg eller romainesalat)100 g
- tomat(skåret i skiver)100 g
- agurk(skåret i skiver)100 g
- cheddarost(revet eller skiver)100 g
- ketchup50 ml
- mayonnaise50 ml
Fremgangsmåde
- 1
Bland hvedemelet, bagepulver, sukker og vaniljesukker i en skål.
5 min - 2
Tilsæt æg, mælk og smeltet smør til de tørre ingredienser og pisk indtil dejen er glat.
5 min - 3
Forvarm vaffeljernet til middel varme.
5 minca. 180 gradervaffeljernet er varmt, du kan høre en lille sizzle lyd - 4
Hæld passende mængde dej i vaffeljernet og luk det. Bag i ca. 3-4 minutter, indtil vaflerne er gyldne.
4 min - 5
Form hakkekødet til bøffer, krydr med salt og peber.
5 min - 6
Steg bøfferne på en pande ved høj varme i ca. 4-5 minutter på hver side, indtil de er gennemstegte.
10 min - 7
Byg vaffelburgeren ved at lægge en vaffel, en bøf, salat, tomat, agurk, cheddarost, ketchup og mayonnaise imellem to vafler.
5 min - 8
Server straks og nyd din gammeldags vaffelburger.
Tags
Kommentarer
Gammeldags vaffelburger er perfekt til en hyggelig brunch med veninderne!
Den hjemmelavede remoulade giver vaffelburgeren lige det ekstra twist!
Gammeldags vaffelburger er et sjovt alternativ til traditionelle burgere til sommerens grillfester.