spisekunst.dk

Gensplejset pastasalat

pastasalatsalatersommermad
Gensplejset pastasalat

En lækker og farverig pastasalat med friske ingredienser og en let dressing, perfekt til sommerdage eller som tilbehør til grillfester.

Tid45 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • pasta(penne eller fusilli)
    250 g
  • kødpålæg(skiver af skinke eller salami)
    150 g
  • cherry tomater(halverede)
    100 g
  • agurk(tern skåret)
    100 g
  • rucola(frisk)
    50 g
  • feta ost(smuldret)
    75 g
  • olivenolie(ekstra jomfru)
    3 spsk
  • balsamico eddike(valgfri)
    1 spsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Bring en stor gryde med vand i kog. Tilsæt en teskefuld salt.

    5 min
    hvile ved kogepunkt
    vandet skal boble kraftigt
  2. 2

    Tilsæt pastaen til det kogende vand og kog i henhold til pakkens anvisninger, indtil den er al dente.

    10 min
    kogende
    pastaen skal være blød men stadig have lidt bid
  3. 3

    Dræn pastaen og skyl den straks under koldt vand for at stoppe tilberedningen.

    2 min
    kold
    pastaen skal være afkølet
  4. 4

    I en stor skål, bland den afkølede pasta med kødpålæg, cherry tomater, agurk, rucola og feta ost.

    5 min
    stuetemperatur
    ingredienserne skal være jævnt fordelt
  5. 5

    Tilsæt olivenolie, balsamico eddike, salt og peber. Rør godt rundt for at kombinere.

    2 min
    stuetemperatur
    salaten skal være godt dækket af dressingen
  6. 6

    Lad salaten hvile i køleskabet i 15 minutter før servering for at lade smagene udvikle sig.

    15 min
    køleskab
    salaten skal være kold ved servering

Tags

pastasalatsalatersommermad

Kommentarer

Mette

Den friske basilikum giver en skøn smag til pastasalaten!

★★★★★
Anders

Jeg syntes der manglede lidt mere dressing i retten

★★★★★
Camilla

Perfekt til picnic i parken med vennerne

★★★★