Gnavegrønt-kage med kaffe

En lækker og sund kage lavet med revet gulerod og kaffe, perfekt til en eftermiddagssnack.
Ingredienser
- gulerødder(revet)200 gram
- æg(cirka 2 mellemstore æg)100 gram
- sukker(kan justeres efter smag)150 gram
- hvedemel(kan erstattes med glutenfrit mel)100 gram
- smør(smeltet)50 gram
- natron(kan erstattes med bagepulver)1 teske
- kanel(kan justeres efter smag)1 teske
- vaniljesukker(kan erstattes med vaniljeekstrakt)1 teske
- kaffe(stærk og afkølet)100 ml
- valnødder(hakkede)50 gram
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader C.
5 min180ovnen er varm og klar - 2
Pisk æg og sukker sammen i en skål, indtil det er lyst og luftigt.
5 min - 3
Tilsæt smeltet smør, revne gulerødder, kaffe, kanel, vaniljesukker og hakkede valnødder til æggeblandingen. Rør godt.
3 min - 4
Sigt hvedemelet og natron i blandingen og fold forsigtigt ind, indtil der ikke er flere melklumper.
2 min - 5
Hæld dejen i en smurt bageform
- 6
Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil en tandstik kommer ud ren.
30 min180kagen er gyldenbrun og fast at røre ved - 7
Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, før du forsigtigt tager den ud og lader den køle helt af på en bagerist.
10 min
Tags
Kommentarer
Den her kage er perfekt til en hyggelig eftermiddag med veninderne!
Kaffen til kagen var lige det, der skulle til for at gøre den helt særlig.
Jeg havde kagen med på picnic, og den var et hit blandt alle.