spisekunst.dk

Granatæble-kylling med ristet spidskål

kyllinggranatæblespidskålsundnemt
Granatæble-kylling med ristet spidskål

En lækker ret med saftige kyllingefileter marineret i honning og krydderier, serveret med sprød, ristet spidskål og friske granatæblekerner.

Tid70 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • kyllingefileter(gerne fra frilandsopdræt)
    4 stk.
  • granatæblekerner(friske eller fra glas)
    2 dl
  • spidskål(vælg en frisk og sprød)
    1 stk.
  • olivenolie(koldpresset)
    3 spsk.
  • salt(til smag)
    1 tsk.
  • sort peber(nykværnet for bedre smag)
    1 tsk.
  • honning(kan erstattes med agavesirup)
    2 spsk.
  • cayennepeber(kan justeres efter smag)
    1 tsk.
  • citron(saft og skal)
    1 stk.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200°C
    ovnen er varm, og lyset er tændt
  2. 2

    Krydr kyllingefileterne med salt, peber, honning og cayennepeber. Læg dem i et ovnfast fad.

    5 min
    ikke relevant
    krydderierne dækker kyllingen jævnt
  3. 3

    Skær spidskålen i mundrette stykker og læg dem i en skål. Tilsæt olivenolie, citronsaft og citronskal. Bland godt.

    5 min
    ikke relevant
    kålen skal være dækket af olie og citronsaft
  4. 4

    Sæt kyllingen i ovnen og bag i 25 minutter.

    25 min
    200°C
    kyllingen er gylden og gennemstegt, saften løber klar
  5. 5

    Mens kyllingen bager, hæld spidskålen på en bageplade og rist i ovnen i 15-20 minutter, eller indtil den er let brunet.

    20 min
    200°C
    kålen skal være sprød og have en let gylden farve
  6. 6

    Tag kyllingen og kålen ud af ovnen. Lad kyllingen hvile i 5 minutter.

    5 min
    ikke relevant
    saften skal fordeles jævnt i kyllingen
  7. 7

    Anret kyllingefileterne på en tallerken, top med granatæblekerner og server med den ristede spidskål.

    5 min
    ikke relevant
    farverne skal være livlige, og retten skal se indbydende ud

Tags

kyllinggranatæblespidskålsundnemt

Kommentarer

Mette

Den ristede spidskål tilføjede en dejlig knasende tekstur til retten.

★★★★★
Henrik

Granatæblekernerne gav en frisk og syrlig smag til kyllingen.

★★★★
Lotte

Denne ret var perfekt til madpakken - fyldig og mættende.

★★★★