Grape-kylling & gedecreme

En lækker ret med saftige kyllingebryster, toppet med søde stegte druer og en cremet gedeostedip. Perfekt til en middag med venner eller familie.
Ingredienser
- kyllingebryst(gerne fra frilandsopdræt)4 stk
- friske druer(halveret)200 g
- gedeost(blød gedeost)150 g
- fløde(eller madlavningsfløde)100 g
- olivenolie(til stegning)2 spsk
- frisk timian(eller ½ tsk tørret)1 tsk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)0.5 tsk
- honning(kan udelades)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen er varm - 2
Krydr kyllingebrysterne med salt, peber og timian.
2 min - 3
Varm olivenolien op i en pande over medium varme. Steg kyllingebrysterne i 6-7 minutter på hver side, indtil de er gyldne og gennemstegte.
14 minmedium varmekyllingen er gylden og saftig - 4
Overfør kyllingebrysterne til en bageplade og bag dem i ovnen i 10 minutter.
10 min200kyllingen er gennemstegt - 5
Mens kyllingen bager, lav gedecremen: I en skål, bland gedeosten med fløden og honningen
- 6
Tilsæt de halverede druer til panden og steg dem i 3-4 minutter, indtil de er let bløde.
4 minmedium varmedruerne er varme og begyndt at afgive saft - 7
Anret kyllingebrysterne på en tallerken og hæld de stegte druer over. Servér med gedecremen ved siden af.
2 min
Tags
Kommentarer
Grape-kylling & gedecreme var en overraskende god kombination!
Den cremede gedesmag passede perfekt til det saftige kyllingekød.
En lækker ret til en romantisk date med en flaske rødvin ved siden af.