Grillet Souvlaki

Grillet souvlaki er en lækker ret med marineret kød, der grilles til perfektion. Denne opskrift giver en smagfuld oplevelse, som kan nydes som en del af en middag eller som street food.
Ingredienser
- svinekød(skinkefilet eller nakkefilet) (kan også bruge kylling eller lam)500 g
- spidser(til grillspyd) (træ- eller metalspidser)4 stk.
- olivenolie(koldpresset for bedre smag)3 spsk.
- tørret oregano(kan erstattes med frisk oregano)2 tsk.
- paprika(kan være røget for ekstra smag)2 tsk.
- salt(smag til)1 tsk.
- peber(smag til)1 tsk.
- citron(saft og skal) (friskpresset for bedste smag)2 stk.
- hvidløg(finthakket) (kan justeres efter smag)1 stk.
Fremgangsmåde
- 1
Skær svinekødet i tern på ca. 3-4 cm.
10 min - 2
I en skål, bland olivenolie, oregano, paprika, salt, peber, citronsaft, citronskal og hvidløg.
5 min - 3
Tilsæt kødet til marinaden og lad det marinere i minimum 30 minutter i køleskabet, gerne længere.
30 minkøleskabmarinaden skal dække kødet - 4
Træk kødstykkerne på spidserne.
5 min - 5
Forvarm grillen til medium-høj varme
- 6
Grill souvlaki-spidserne i ca. 10-12 minutter, vend dem jævnligt.
12 mingrillkødet skal være gennemstegt og have en let gylden skorpe - 7
Tag spidserne af grillen og lad dem hvile i 5 minutter før servering.
5 min
Tags
Kommentarer
Souvlakien var perfekt marinaderet og saftig
Den grillede souvlaki med tzatziki var fantastisk til sommergrillen
Jeg nød kombinationen af grillet kød og friske grøntsager i souvlakien