spisekunst.dk

Grøntedej-quesadillas

vegetariskmadpakkelet
Grøntedej-quesadillas

Lækre quesadillas lavet med en hjemmelavet grøntedej fyldt med smeltet ost og friske grøntsager. Perfekte som en snack eller en let middag.

Tid50 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hvedemel(kan erstattes med fuldkornsmel for en sundere variant)
    200 g
  • æg(skaber en mere sammenhængende dej)
    1 stk.
  • vand(juster mængden alt efter dejens konsistens)
    1 dl
  • revet ost(vælg en smagfuld type som cheddar eller mozzarella)
    100 g
  • mellemlagrede grøntsager(f.eks. peberfrugt)
    150 g
  • svampe)
    eller
  • olie(til stegning)
    1 tsk.
  • salt(justér efter smag)
    1 tsk.
  • peber(kan tilsættes efter smag)
    1 tsk.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Bland hvedemelet, salt og peber i en skål. Tilsæt ægget og vandet gradvist, mens du ælter dejen.

    5 min
  2. 2

    Lad dejen hvile i 15 minutter, dækket med et klæde.

    15 min
  3. 3

    Del dejen i 4 lige store portioner og rul dem ud til flade tortillaer.

    10 min
  4. 4

    Varm olien på en pande over medium varme. Steg en tortilla i 2-3 minutter, indtil den begynder at boble.

    3 min
    180
    den skal være let gylden
  5. 5

    Tilsæt et lag af revet ost og de mellemlagrede grøntsager på halvdelen af tortillaen.

    2 min
  6. 6

    Fold tortillaen over og steg i yderligere 2-3 minutter på hver side, indtil den er sprød.

    6 min
    180
    den skal være gylden og sprød
  7. 7

    Gentag med de resterende tortillaer. Skær quesadillas i trekanter og server varme.

    10 min

Tags

vegetariskmadpakkelet

Kommentarer

Maria

Disse quesadillas er perfekte til en let frokost!

★★★★★
Thomas

Jeg elsker kombinationen af grøntsager og ost i denne ret.

★★★★
Mette

Disse quesadillas var et hit på vores picnic i parken!

★★★★★