Gullash med kartoffelmos

En klassisk ungarsk gullash tilberedt med mørt oksekød, grøntsager og krydderier, serveret med en cremet kartoffelmos.
Ingredienser
- oksekød(skåret i tern)800 g
- løg(hakket)2 stk.
- gulerødder(skåret i skiver)2 stk.
- hvidløg(hakket)3 fed
- tomatpuré(for ekstra smag)2 spsk.
- oksebouillon(eller vand)1 l
- paprika(søde eller stærke)2 tsk.
- smag)efter
- timian(tørret)1 tsk.
- kartofler(skraldede og skåret i terninger)4 stk.
- mælk(til kartoffelmos)100 ml
- smør(til kartoffelmos)50 g
- salt(til smag)1 tsk.
- peber(til smag)1 tsk.
Fremgangsmåde
- 1
Brun oksekødet i en stor gryde over medium varme, indtil det er godt stegt.
10 minmedium varmekødet skal have en brun skorpe - 2
Tilsæt hakket løg og hvidløg, og sauter indtil løgene er bløde og gennemsigtige.
5 minmedium varmeløgene skal være bløde og have en sød duft - 3
Tilsæt gulerødder, tomatpuré, paprika og timian, og rør godt.
3 minmedium varmeingredienserne skal være godt blandet og dufte aromatisk - 4
Hæld oksebouillon over og bring det hele i kog.
2 minhøj varmedet skal begynde at koge hurtigt - 5
Skru ned for varmen, dæk gryden til og lad det simre i 1,5 time, eller indtil kødet er mørt.
90 minlav varmekødet skal være mørt og saucen skal være tykkere - 6
Kog kartoflerne i en gryde med saltet vand, indtil de er møre.
15 minhøj varmekartoflerne skal være let møre og kan gennembore med en gaffel - 7
Dræn kartoflerne og mos dem derefter med smør og mælk, indtil de er glatte.
5 miningenkartoffelmosen skal være cremet og uden klumper - 8
Smag til med salt og peber.
2 miningenmosen skal have en balanceret smag
Tags
Kommentarer
Gullashen blev ekstra lækker med masser af paprika!
Kartoffelmosen var cremet og helt perfekt til retten
Det var en hyggelig ret at spise på en kold efterårsdag