spisekunst.dk

Gylden polentasticks

snacktapasvegetariskglutenfri
Gylden polentasticks

Disse gyldne polentasticks er sprøde udenpå og bløde indeni. De er perfekte som en snack eller som tilbehør til din hovedret.

Tid85 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • polenta(brug gerne grovmalet polenta for bedre tekstur)
    200 g
  • vand(kan erstattes med grøntsagsbouillon for ekstra smag)
    800 ml
  • smør(kan erstattes med olivenolie for vegansk version)
    50 g
  • parmesanost(revet)
    100 g
  • for vegansk version)
    undlades
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(nykværnet for bedst smag)
    1 tsk
  • olivenolie(til pensling før bagning)
    2 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog vandet i en stor gryde. Tilsæt salt.

    5 min
    100°C
    vandet skal koge kraftigt
  2. 2

    Tilsæt polentaen langsomt under omrøring for at undgå klumper.

    2 min
    100°C
    polentaen skal være jævnt fordelt i vandet
  3. 3

    Skru ned for varmen og lad polentaen simre i ca. 30 minutter, mens du rører jævnligt.

    30 min
    lav varme
    polentaen skal være tyk og cremet
  4. 4

    Tag gryden af varmen og tilsæt smør og parmesanost. Rør godt rundt indtil smørret smelter.

    5 min
    ingen
    blandingen skal være ensartet og glat
  5. 5

    Hæld polentaen i en smurt bageform og glat overfladen. Lad den køle af i ca. 1 time, eller indtil den er fast.

    60 min
    ingen
    polentaen skal være fast nok til at skære i stykker
  6. 6

    Forvarm ovnen til 200°C.

    10 min
    200°C
    oven skal være varm
  7. 7

    Skær den afkølede polenta i stænger og pensl dem med olivenolie. Læg dem på en bageplade.

    10 min
    ingen
    stænger skal være jævnt penslet
  8. 8

    Bag polentasticks i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.

    30 min
    200°C
    stænger skal være gyldne og sprøde ved kanterne

Tags

snacktapasvegetariskglutenfri

Kommentarer

Mette

Perfekt til madpakken med lidt basilikum

★★★★★
Lars

De var lækre med lidt parmesan på toppen

★★★★
Camilla

Gylden polentasticks var en hit til picnic i parken

★★★★