Gylden polentasticks

Disse gyldne polentasticks er sprøde udenpå og bløde indeni. De er perfekte som en snack eller som tilbehør til din hovedret.
Ingredienser
- polenta(brug gerne grovmalet polenta for bedre tekstur)200 g
- vand(kan erstattes med grøntsagsbouillon for ekstra smag)800 ml
- smør(kan erstattes med olivenolie for vegansk version)50 g
- parmesanost(revet)100 g
- for vegansk version)undlades
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(nykværnet for bedst smag)1 tsk
- olivenolie(til pensling før bagning)2 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Kog vandet i en stor gryde. Tilsæt salt.
5 min100°Cvandet skal koge kraftigt - 2
Tilsæt polentaen langsomt under omrøring for at undgå klumper.
2 min100°Cpolentaen skal være jævnt fordelt i vandet - 3
Skru ned for varmen og lad polentaen simre i ca. 30 minutter, mens du rører jævnligt.
30 minlav varmepolentaen skal være tyk og cremet - 4
Tag gryden af varmen og tilsæt smør og parmesanost. Rør godt rundt indtil smørret smelter.
5 miningenblandingen skal være ensartet og glat - 5
Hæld polentaen i en smurt bageform og glat overfladen. Lad den køle af i ca. 1 time, eller indtil den er fast.
60 miningenpolentaen skal være fast nok til at skære i stykker - 6
Forvarm ovnen til 200°C.
10 min200°Coven skal være varm - 7
Skær den afkølede polenta i stænger og pensl dem med olivenolie. Læg dem på en bageplade.
10 miningenstænger skal være jævnt penslet - 8
Bag polentasticks i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.
30 min200°Cstænger skal være gyldne og sprøde ved kanterne
Tags
Kommentarer
Perfekt til madpakken med lidt basilikum
De var lækre med lidt parmesan på toppen
Gylden polentasticks var en hit til picnic i parken