spisekunst.dk

Haderslev Oksekød fra Lutherdagene

traditioneldanskoksekødsimreretter
Haderslev Oksekød fra Lutherdagene

En traditionel ret fra Haderslev med oksekød, der simrer i en rig sauce med grøntsager og krydderurter.

Tid110 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • oksekød(højt skåret) (kan være fra skank eller bryst)
    800 g
  • gulerødder(skåret i skiver)
    2 stk.
  • løget(hakket)
    1 stk.
  • hvidløg(knust)
    4 fed
  • oksefond(eller bouillon)
    500 ml
  • rødvin(en god kvalitet)
    200 ml
  • timian(tørret)
    2 tsk.
  • laurbærblad(kan være hele eller knuste)
    1 tsk.
  • smør(til stegning)
    40 g
  • salt(efter smag)
    1 tsk.
  • peber(efter smag)
    1 tsk.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Varm smørret op i en stor gryde over middel varme. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér indtil de er bløde.

    5 min
    medium
    løgene skal være gennemsigtige og dufte sødt
  2. 2

    Tilsæt oksekødet til gryden og brun det på alle sider.

    8 min
    medium-høj
    kødet skal have en gyldenbrun skorpe
  3. 3

    Tilsæt gulerødderne, oksefond og rødvin. Bring retten i kog.

    10 min
    høj
    retterne skal boble let
  4. 4

    Tilsæt timian, laurbærblad, salt og peber. Rør om og skru ned for varmen.

    2 min
    lav
    alle ingredienser er blandet godt
  5. 5

    Læg låg på gryden og lad retten simre i cirka 1 time og 30 minutter, eller indtil kødet er mørt.

    90 min
    lav
    kødet skal være meget mørt og let kunne trækkes fra hinanden

Tags

traditioneldanskoksekødsimreretter

Kommentarer

Mette

Haderslev Oksekød fra Lutherdagene var saftigt og mørt, perfekt til grillen!

★★★★★
Jens

Den lækre smag af rosmarin og hvidløg gav retten en fantastisk aroma

★★★★
Lone

Oksekødet var så mørt, det smeltede på tungen - perfekt til en hyggelig søndagsmiddag

★★★★★