spisekunst.dk

Hakkebøf med kryddersmør og mormorsalat

danskhovedretsalatkryddersmør
Hakkebøf med kryddersmør og mormorsalat

En klassisk dansk ret med saftige hakkebøffer serveret med lækkert kryddersmør og en frisk mormorsalat. Perfekt til en hyggelig middag.

Tid45 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hakkekød(oksekød)
    500 g
  • en lidt højere fedtprocent for saftighed)
    med
  • løghakkede(gerne en almindelig gul løg)
    1 stk
  • salt(til smag)
    1 tsk
  • sort peber(til smag)
    0.5 tsk
  • smør(til kryddersmør og stegning)
    50 g
  • frisk persille(finhakket)
    2 tsk
  • frisk purløg(finhakket)
    2 tsk
  • salat(fx romainesalat eller iceberg)
    1 stk
  • tomater(friske og modne)
    2 stk
  • agurk(frisk)
    1 stk
  • cremefraiche(til mormorsalat)
    1 dl
  • cidereddike(til smag)
    1 tsk
  • sukker(til smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Start med at forberede hakkebøfferne. Bland hakkekød med løg, salt og peber i en skål.

    5 min
  2. 2

    Form farsen til bøffer

  3. 3

    Smelt smørret på en pande over medium varme. Steg hakkebøfferne i ca. 4-5 minutter på hver side, indtil de er gennemstegte og har en gylden skorpe.

    10 min
    180
    bøfferne skal have en gyldenbrun farve og være fast at røre ved
  4. 4

    Imens bøfferne steger, forbered kryddersmørret. Bland det bløde smør med finthakket persille og purløg. Smag til med salt.

    5 min
  5. 5

    Forbered mormorsalaten ved at skære salat, tomater og agurk i små stykker. Bland dem sammen i en skål.

    5 min
  6. 6

    Tilsæt cremefraiche, cidereddike og sukker i salaten. Rør godt rundt og smag til med salt og peber.

    5 min
  7. 7

    Server bøfferne varme med en skefuld kryddersmør ovenpå og mormorsalat ved siden af.

    2 min

Tags

danskhovedretsalatkryddersmør

Kommentarer

Mette

Kryddersmøret gav lige det ekstra pift!

★★★★★
Lars

Mormorsalaten var frisk og sprød - perfekt til sommeraftener!

★★★★
Ida

Hakkebøffen var saftig og lækker, jeg kunne spise det hver dag!

★★★★★