Hakkebøf med kryddersmør og mormorsalat

En klassisk dansk ret med saftige hakkebøffer serveret med lækkert kryddersmør og en frisk mormorsalat. Perfekt til en hyggelig middag.
Ingredienser
- hakkekød(oksekød)500 g
- en lidt højere fedtprocent for saftighed)med
- løghakkede(gerne en almindelig gul løg)1 stk
- salt(til smag)1 tsk
- sort peber(til smag)0.5 tsk
- smør(til kryddersmør og stegning)50 g
- frisk persille(finhakket)2 tsk
- frisk purløg(finhakket)2 tsk
- salat(fx romainesalat eller iceberg)1 stk
- tomater(friske og modne)2 stk
- agurk(frisk)1 stk
- cremefraiche(til mormorsalat)1 dl
- cidereddike(til smag)1 tsk
- sukker(til smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Start med at forberede hakkebøfferne. Bland hakkekød med løg, salt og peber i en skål.
5 min - 2
Form farsen til bøffer
- 3
Smelt smørret på en pande over medium varme. Steg hakkebøfferne i ca. 4-5 minutter på hver side, indtil de er gennemstegte og har en gylden skorpe.
10 min180bøfferne skal have en gyldenbrun farve og være fast at røre ved - 4
Imens bøfferne steger, forbered kryddersmørret. Bland det bløde smør med finthakket persille og purløg. Smag til med salt.
5 min - 5
Forbered mormorsalaten ved at skære salat, tomater og agurk i små stykker. Bland dem sammen i en skål.
5 min - 6
Tilsæt cremefraiche, cidereddike og sukker i salaten. Rør godt rundt og smag til med salt og peber.
5 min - 7
Server bøfferne varme med en skefuld kryddersmør ovenpå og mormorsalat ved siden af.
2 min
Tags
Kommentarer
Kryddersmøret gav lige det ekstra pift!
Mormorsalaten var frisk og sprød - perfekt til sommeraftener!
Hakkebøffen var saftig og lækker, jeg kunne spise det hver dag!