Havtorn-kogt kylling
kyllinghavtorndanskovnret

Denne opskrift på havtorn-kogt kylling kombinerer den friske, syrlige smag af havtorn med mørt kyllingekød, der er tilberedt i en velsmagende fond.
Tid90 min
Portioner4
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- kylling(hel kylling)1 kg
- havtorn(friske eller frostede)200 g
- kyllingefond(kan være hjemmelavet eller fra bouillonterning)2 dl
- salt(justeres efter smag)1 tsk
- peber(nykværnet for bedst smag)1 tsk
- hvidvin(valgfri)1 dl
- smag)ekstra
- laurbærblade(til smagssætning)2 stk
- løg(groft hakket)1 stk
- hvidløg(knust)2 fed
- timian(tørret eller frisk)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen skal være varm - 2
Læg den hele kylling i et ovnfast fad og krydr med salt, peber og timian.
5 min - 3
Tilsæt hvidvin, kyllingefond, havtorn, løg, hvidløg og laurbærblade rundt om kyllingen.
5 min - 4
Dæk fadet med folie og sæt det i ovnen.
60 min180kyllingen skal være gennemstegt og saften klar - 5
Fjern folien de sidste 15 minutter for at få skindet sprødt.
15 min - 6
Lad kyllingen hvile i 10 minutter før servering.
10 min
Tags
kyllinghavtorndanskovnret
Kommentarer
Mette
Havtornsaucen gav en dejlig frisk smag til kyllingen!
★★★★★
Lars
Kyllingen var saftig og lækker - perfekt til en picnic i skoven
★★★★★
Maria
Den kogte kylling med havtorn var en lækker og sund frokostmulighed
★★★★★