Hjemmelavet pitabrød

Hjemmelavet pitabrød er en lækker og sund version af den klassiske fastfood. De er fluffy, lette og perfekte til at fylde med dine yndlingsingredienser som kød, grøntsager eller dips.
Ingredienser
- hvedemel(gerne type 00 for bedre elasticitet)500 g
- lune vand(ca. 37 grader Celsius)300 ml
- sukker(for at aktivere gæren)1 tsk
- tørgær(eller 25 g frisk gær)7 g
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- olivenolie(kan erstattes med anden olie)2 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren og sukkeret i det lune vand og lad det stå i 5-10 minutter, indtil det skummer.
10 min - 2
I en stor skål, bland hvedemelet og saltet. Lav en fordybning i midten og hæld gærløsningen og olivenolien i.
5 min - 3
Bland ingredienserne sammen med en ske, indtil de begynder at danne en dej.
5 min - 4
Ælt dejen på en meldrysset overflade i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.
10 min - 5
Læg dejen i en let olieret skål, dæk den med et fugtigt klæde og lad den hæve i 1 time, eller indtil den er dobbelt størrelse.
60 min25dejen skal være hævet og luftig - 6
Forvarm ovnen til 250 grader Celsius og læg en bageplade i ovnen for at varme op.
10 min250ovnen skal være varm - 7
Del dejen i 8 lige store stykker og tril dem til kugler. Lad dem hvile i 10 minutter.
10 min - 8
Rul hver kugle ud til en cirkel på ca. 1 cm tyk. Placer dem på den varme bageplade.
10 min - 9
Bag pitabrødene i ovnen i 5-7 minutter, eller indtil de blærer op og er let gyldne.
7 min250de skal være puffede og let gyldne - 10
1
- 11
Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist i et par minutter, før de serveres.
5 min
Tags
Kommentarer
Pitabrødene var perfekte til vores picnic i parken.
Jeg fyldte mine pitabrød med spicy kylling og guacamole - fantastisk kombination!
Mine børn elsker at få pitabrød med hjemmelavet hummus i madpakken.