spisekunst.dk

Honningglaseret peberrodslaks

lakshonningpeberrodbagningdansk mad
Honningglaseret peberrodslaks

En lækker opskrift på honningglaseret laks med en skarp peberrodssmag, perfekt til både hverdag og fest.

Tid30 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • laks(frisk)
    600 g
  • være fjernet)
    skal
  • honning(flydende honning af god kvalitet)
    2 spsk
  • revet peberrod(friskrevet for bedst smag)
    2 spsk
  • soja sauce(kan erstattes med tamari for glutenfri version)
    1 spsk
  • citronjuice(friskpresset)
    1 tsk
  • salt(til smag)
    1 tsk
  • peber(nykværnet)
    1 tsk
  • olie(til pensling)
    1 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    oven skal være varm, og du skal kunne høre ovnen arbejde
  2. 2

    I en skål, bland honning,revet peberrod, soja sauce, citronjuice, salt og peber godt sammen.

    5 min
  3. 3

    Læg laksen på et bagepapir på en bageplade og pensl den med lidt olie.

    3 min
  4. 4

    Hæld honningsblandingen over laksen og sørg for, at den er jævnt dækket.

    2 min
  5. 5

    Bag laksen i den forvarmede ovn i 15-20 minutter, indtil den er gennemstegt og let flager, når du prøver at flække den med en gaffel.

    20 min
    200
    laksen skal være let gylden på toppen og flage let ved tryk
  6. 6

    Tag laksen ud af ovnen og lad den hvile i et par minutter før servering.

    5 min

Tags

lakshonningpeberrodbagningdansk mad

Kommentarer

Mette

Den honningglaserede peberrodslaks var fantastisk til vores weekendmiddag!

★★★★★
Anders

Jeg elskede kombinationen af sødmen fra honningglasuren og skarpheden fra peberroden

★★★★★
Lise

Denne ret var perfekt til madpakken - nem og lækker!

★★★★