Honningglaseret peberrodslaks

En lækker opskrift på honningglaseret laks med en skarp peberrodssmag, perfekt til både hverdag og fest.
Ingredienser
- laks(frisk)600 g
- være fjernet)skal
- honning(flydende honning af god kvalitet)2 spsk
- revet peberrod(friskrevet for bedst smag)2 spsk
- soja sauce(kan erstattes med tamari for glutenfri version)1 spsk
- citronjuice(friskpresset)1 tsk
- salt(til smag)1 tsk
- peber(nykværnet)1 tsk
- olie(til pensling)1 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200oven skal være varm, og du skal kunne høre ovnen arbejde - 2
I en skål, bland honning,revet peberrod, soja sauce, citronjuice, salt og peber godt sammen.
5 min - 3
Læg laksen på et bagepapir på en bageplade og pensl den med lidt olie.
3 min - 4
Hæld honningsblandingen over laksen og sørg for, at den er jævnt dækket.
2 min - 5
Bag laksen i den forvarmede ovn i 15-20 minutter, indtil den er gennemstegt og let flager, når du prøver at flække den med en gaffel.
20 min200laksen skal være let gylden på toppen og flage let ved tryk - 6
Tag laksen ud af ovnen og lad den hvile i et par minutter før servering.
5 min
Tags
Kommentarer
Den honningglaserede peberrodslaks var fantastisk til vores weekendmiddag!
Jeg elskede kombinationen af sødmen fra honningglasuren og skarpheden fra peberroden
Denne ret var perfekt til madpakken - nem og lækker!