spisekunst.dk

Honningglaseret rødbede med krydderurt

rødbederhonningvegetartilbehør
Honningglaseret rødbede med krydderurt

En lækker ret med honningglaserede rødbeder, der er perfekt som tilbehør eller som en del af en salat. Den søde smag fra honningen komplementerer den jordagtige smag af rødbederne.

Tid45 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • rødbeder(friske)
    500 g
  • honning(blomsterhonning eller lynghonning for dybere smag)
    2 spsk
  • olivenolie(koldpresset for bedre smag)
    1 spsk
  • balsamicoeddike(kan erstattes med æbleeddike)
    1 tsk
  • frisk timian(kan også bruges tørret)
    1 tsk
  • frisk persille(finthakket)
    1 tsk
  • salt(efter smag)
    1 stk
  • peber(friskkværnet)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen begynder at varme op
  2. 2

    Skræl rødbederne og skær dem i både.

    10 min
  3. 3

    Læg rødbedebådene i et bagefad. Tilsæt olivenolie, honning, balsamicoeddike, salt og peber og rør godt rundt, så de bliver dækket.

    5 min
  4. 4

    Bag rødbederne i ovnen i 30 minutter, indtil de er møre. Rør rundt efter 15 minutter.

    30 min
    200
    rødbederne skal være møre, når de stikkes med en gaffel
  5. 5

    Tag bagefadet ud af ovnen og drys med frisk timian og persille, inden de serveres.

    5 min

Tags

rødbederhonningvegetartilbehør

Kommentarer

Mette

Den honningglaserede rødbede var en perfekt kombination af sødme og syrlighed

★★★★★
Louise

Krydderurterne gav retten en frisk smag, der passede godt til sommermiddagen

★★★★
Anders

Jeg kunne godt lide den sprøde tekstur af rødbederne sammen med den søde honningglasur

★★★★