spisekunst.dk

Honningstegt aubergine med sesam

auberginehonningvegetarsundmadlavning
Honningstegt aubergine med sesam

En lækker ret med auberginer, der er honningstegte og drysset med sesamfrø, perfekt som tilbehør eller snack.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • aubergine(vælg friske og faste auberginer)
    2 stk
  • honning(kan justeres efter smag)
    3 spsk
  • soja sauce(brug en mørk soja for mere dybde)
    2 spsk
  • sesamolie(kan erstattes med olivenolie)
    1 spsk
  • sesamfrø(ristede for ekstra smag)
    2 spsk
  • hvidløgspulver(eller 1 fed friskhakket hvidløg)
    1 tsk
  • ingefærpulver(eller 1 teskefuld friskrevet ingefær)
    1 tsk
  • salt(justeres efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet for bedste smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200°C
    ovnen er varm, når du kan mærke varmen fra åbningen
  2. 2

    Skær auberginerne i skiver på ca. 1 cm tykkelse.

    5 min
  3. 3

    Læg aubergineskiverne i en skål og drys med salt. Lad dem stå i 10 minutter for at trække væske ud.

    10 min
  4. 4

    Skyl salten af og dup aubergineskiverne tørre med et klæde.

    2 min
  5. 5

    I en skål, bland honning, soja sauce, sesamolie, hvidløgspulver, ingefærpulver, peber og sesamfrø.

    3 min
  6. 6

    Læg aubergineskiverne på en bageplade og pensl dem med honningblandingen på begge sider.

    5 min
  7. 7

    Bag auberginerne i ovnen i 20 minutter, vend dem halvvejs.

    20 min
    200°C
    de skal være gyldne og let karamelliserede ved slutningen
  8. 8

    Tag auberginerne ud af ovnen, lad dem køle af i et par minutter og server dem varme som tilbehør eller snack.

    5 min

Tags

auberginehonningvegetarsundmadlavning

Kommentarer

Lene

Den sesam gav en lækker crunch!

★★★★★
Mette

Auberginen var saftig og perfekt til vegetarmadpakken

★★★★
Anders

Honningen gav en sødme, der passede godt til retten

★★★★