Honningstegt aubergine med sesam

En lækker ret med auberginer, der er honningstegte og drysset med sesamfrø, perfekt som tilbehør eller snack.
Ingredienser
- aubergine(vælg friske og faste auberginer)2 stk
- honning(kan justeres efter smag)3 spsk
- soja sauce(brug en mørk soja for mere dybde)2 spsk
- sesamolie(kan erstattes med olivenolie)1 spsk
- sesamfrø(ristede for ekstra smag)2 spsk
- hvidløgspulver(eller 1 fed friskhakket hvidløg)1 tsk
- ingefærpulver(eller 1 teskefuld friskrevet ingefær)1 tsk
- salt(justeres efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet for bedste smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200°Covnen er varm, når du kan mærke varmen fra åbningen - 2
Skær auberginerne i skiver på ca. 1 cm tykkelse.
5 min - 3
Læg aubergineskiverne i en skål og drys med salt. Lad dem stå i 10 minutter for at trække væske ud.
10 min - 4
Skyl salten af og dup aubergineskiverne tørre med et klæde.
2 min - 5
I en skål, bland honning, soja sauce, sesamolie, hvidløgspulver, ingefærpulver, peber og sesamfrø.
3 min - 6
Læg aubergineskiverne på en bageplade og pensl dem med honningblandingen på begge sider.
5 min - 7
Bag auberginerne i ovnen i 20 minutter, vend dem halvvejs.
20 min200°Cde skal være gyldne og let karamelliserede ved slutningen - 8
Tag auberginerne ud af ovnen, lad dem køle af i et par minutter og server dem varme som tilbehør eller snack.
5 min
Tags
Kommentarer
Den sesam gav en lækker crunch!
Auberginen var saftig og perfekt til vegetarmadpakken
Honningen gav en sødme, der passede godt til retten