Hummer kakaosmelt

En luksuriøs ret med frisk hummer, der serveres med en cremet kakaosauce, der tilføjer en uventet dybde til den delikate skaldyr.
Ingredienser
- hummer(frisk)2 stk.
- fra bæredygtigt fiskeri)hummer
- smør(usaltet smør af høj kvalitet)100 g
- kakaopulver(ubearbejdet kakaopulver for en rig smag)2 tsk.
- fløde(fedtindhold på minimum 38%)1 dl
- salt(fint havsalt)1 tsk.
- cayennepeber(kan justeres efter smag)1 tsk.
Fremgangsmåde
- 1
Bring en stor gryde med vand i kog. Tilsæt salt.
5 minkogevandets overflade bobler kraftigt - 2
Tilføj hummerne til det kogende vand og lad dem koge i 8-10 minutter, indtil de er lyserøde.
10 minkogehummernes skal skal være lys rød - 3
Tag hummerne op af gryden og lad dem køle af i 5 minutter. Skær dem derefter i halve på langs og fjern indmaden.
5 minstuetemperaturhummeren skal være kølet af, men stadig varm - 4
Smelt smørret i en lille gryde over lav varme. Tilsæt kakaopulver, fløde, salt og cayennepeber. Rør godt rundt, indtil blandingen er glat.
5 minlav varmesaucen skal være jævn og uden klumper - 5
Placer de halve hummer på en bageplade og hæld kakaosaucen over. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 5-7 minutter.
7 min180 gradersaucen bobler let og hummerne er varme - 6
Tag hummerne ud af ovnen og lad dem hvile i 2 minutter før servering.
2 minstuetemperatursaucen skal være varm, men ikke brændende
Tags
Kommentarer
Den perfekte kombination af sød kakao og saftig hummer
Overraskende god til picnic i parken
Kunne godt have brugt lidt mere kakaosmag