Hurtig vegetarcurry

En hurtig og lækker vegetarcurry, perfekt til travle dage. Denne opskrift kombinerer kikærter, blomkål og spinat med cremet kokosmælk og krydderier.
Ingredienser
- olie(madolie eller kokosolie)1 spsk
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(knust eller finthakket)2 fed
- ingefær(frisk)1 stk
- curry pulver(eller garam masala)1 spsk
- kokosmælk(400 ml)1 dåse
- kikærter(drænet og skyllet)200 g
- blomkål(skåret i små buketter)200 g
- spinach(frisk eller frossen)150 g
- salt(justeres efter smag)1 tsk
- peber(justeres efter smag)1 tsk
- forårsløg(til pynt)2 stk
- skiver)i
Fremgangsmåde
- 1
Varm olien op i en stor gryde over medium varme.
2 minmediumolien skal glinse - 2
Tilsæt det finthakkede løg og sauter i 5 minutter, indtil de er bløde og gennemsigtige.
5 minmediumløgene skal være bløde og let gyldne - 3
Tilsæt hvidløg og ingefær, og sauter i yderligere 1 minut.
1 minmediumduften af hvidløg og ingefær skal være fremtrædende - 4
Tilsæt curry pulver og rør godt i 30 sekunder for at frigive smagene.
1 minmediumkrydderierne skal dufte kraftigt - 5
Tilsæt kokosmælk og bring det i kog.
2 minhøjbegyndende bobler i gryden - 6
Tilsæt kikærter, blomkål og salt. Lad det simre i 10 minutter, indtil blomkålen er mør.
10 minlavblomkålen skal være let mør, men stadig have bid - 7
Tilsæt spinat og rør forsigtigt, indtil det er faldet sammen. Lad det simre i yderligere 2 minutter.
2 minlavspinaten skal være visnet og samlet - 8
Smag til med peber og juster salt efter behov. Server varm, pyntet med forårsløg.
1 miningenretterne skal være varme og farverige
Tags
Kommentarer
Denne curry var perfekt til madpakken med sine sprøde grøntsager og lynhurtige tilberedningstid.
Jeg tilføjede ekstra kikærter for at gøre retten mere mættende - det fungerede perfekt!
Jeg serverede denne curry til en skovtur, og den var en kæmpe succes blandt mine venner - super lækker smag og let at transportere.