spisekunst.dk

Hvid chokolade-risotto med hindbær

dessertriskosthindbærhvid chokolade
Hvid chokolade-risotto med hindbær

En lækker og cremet hvid chokolade-risotto der kombinerer den søde smag af hvid chokolade med friske hindbær for en perfekt dessert.

Tid45 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • risottoris(f.eks. Arborio) (kvalitetshvid)
    200 g
  • grøntsagsbouillon(kan også være kyllingebouillon)
    1 l
  • hvid chokolade(finthakket)
    100 g
  • smør(kan erstattes med olie for en lettere version)
    50 g
  • løg(finthakket)
    1 stk.
  • hindbær(friske eller frosne)
    150 g
  • sukker(kan justeres efter smag)
    50 g
  • vaniljesukker(kan udelades)
    1 tsk.
  • fløde(kan være madlavningsfløde)
    1 dl
  • citronjuice(for friskhed)
    2 tsk.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opvarm grøntsagsbouillonen i en gryde og lad den simre.

    5 min
    medium varme
    bouillonen skal være varm, men ikke koge
  2. 2

    I en anden gryde, smelt smørret over medium varme. Tilsæt det hakkede løg og sautér i ca. 3-4 minutter, indtil det er blødt og gennemsigtigt.

    4 min
    medium varme
    løgene skal være bløde og let gyldne
  3. 3

    Tilsæt risottorisen til gryden med løg og rør godt rundt i ca. 2 minutter, så risene bliver let gennemsigtige.

    2 min
    medium varme
    risene skal være let gennemsigtige
  4. 4

    Begynd at tilsætte den varme bouillon lidt ad gangen, så risene altid er dækket. Rør ofte, og lad det simre i ca. 18-20 minutter, indtil risene er al dente.

    20 min
    medium varme
    risene skal være møre, men stadig have lidt bid
  5. 5

    Når risene er færdige, tilsæt den hakkede hvide chokolade, fløden, vaniljesukker, sukker, hindbær og citronjuice. Rør godt rundt indtil chokoladen er smeltet og alt er godt blandet.

    3 min
    lav varme
    risottoen skal være cremet og glat
  6. 6

    Smag til med mere sukker eller citronjuice, hvis nødvendigt. Server straks i skåle, evt. pyntet med ekstra hindbær.

    2 min
    serveres varm
    risottoen skal være varm og cremet

Tags

dessertriskosthindbærhvid chokolade

Kommentarer

Mette

Den hvide chokolade gav en fantastisk sødme til retten!

★★★★★
Lars

Risottoen var cremet og hindbærrene tilføjede en frisk smag.

★★★★
Camilla

Perfekt dessert til en romantisk aften med min kæreste.

★★★★★