spisekunst.dk

Ingefær-boller i safran-karry

bollersnacksafrankarryingefær
Ingefær-boller i safran-karry

Disse ingefær-boller i safran-karry er en spændende kombination af smag, perfekt til en lækker snack eller som tilbehør til en hovedret.

Tid100 min
Portioner8
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hvedemel(sigtet)
    300 g
  • smør(blødt ved stuetemperatur)
    100 g
  • sukker(kan erstattes med honning)
    50 g
  • salt(fint salt)
    1 tsk
  • ingefærpulver(kan erstattes med frisk ingefær)
    1 tsk
  • safran(vælg god kvalitet)
    1 tsk
  • karry(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • mælk(let opvarmet)
    1 dl
  • gær(frisk gær)
    25 g
  • æg(stort)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opløs gæren i den lunkne mælk. Tilsæt sukker og lad det stå i 5 minutter, indtil det skummer.

    5 min
    25
    gæren skal skumme op
  2. 2

    Bland hvedemelet, salt, ingefærpulver, safran og karry i en stor skål.

    5 min
  3. 3

    Tilsæt smørret og ægget til melblandingen, og hæld derefter den aktiverede gærblanding i.

    5 min
  4. 4

    Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.

    10 min
  5. 5

    Dæk dejen til med et klæde og lad den hæve et lunt sted i 1 time.

    60 min
  6. 6

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen skal være varm
  7. 7

    Form dejen til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i yderligere 20 minutter.

    20 min
  8. 8

    Bag bollerne i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er let gyldne.

    20 min
    200
    bollerne skal være gyldne og lyde hule når man banker på bunden

Tags

bollersnacksafrankarryingefær

Kommentarer

Hanne

Ingefær-bollerne var perfekte til min eftermiddagste

★★★★★
Mads

Safran-karryen gav en fantastisk smag til bollerne

★★★★
Lise

Disse boller var en lækker overraskelse til min picnic i parken

★★★★