Ingefær-boller i safran-karry

Disse ingefær-boller i safran-karry er en spændende kombination af smag, perfekt til en lækker snack eller som tilbehør til en hovedret.
Ingredienser
- hvedemel(sigtet)300 g
- smør(blødt ved stuetemperatur)100 g
- sukker(kan erstattes med honning)50 g
- salt(fint salt)1 tsk
- ingefærpulver(kan erstattes med frisk ingefær)1 tsk
- safran(vælg god kvalitet)1 tsk
- karry(kan justeres efter smag)1 tsk
- mælk(let opvarmet)1 dl
- gær(frisk gær)25 g
- æg(stort)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i den lunkne mælk. Tilsæt sukker og lad det stå i 5 minutter, indtil det skummer.
5 min25gæren skal skumme op - 2
Bland hvedemelet, salt, ingefærpulver, safran og karry i en stor skål.
5 min - 3
Tilsæt smørret og ægget til melblandingen, og hæld derefter den aktiverede gærblanding i.
5 min - 4
Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.
10 min - 5
Dæk dejen til med et klæde og lad den hæve et lunt sted i 1 time.
60 min - 6
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen skal være varm - 7
Form dejen til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i yderligere 20 minutter.
20 min - 8
Bag bollerne i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er let gyldne.
20 min200bollerne skal være gyldne og lyde hule når man banker på bunden
Tags
Kommentarer
Ingefær-bollerne var perfekte til min eftermiddagste
Safran-karryen gav en fantastisk smag til bollerne
Disse boller var en lækker overraskelse til min picnic i parken