spisekunst.dk

Kål-lagkage med røæds

salatvegetariskkålsundfestmad
Kål-lagkage med røæds

En spændende og farverig lagkage lavet med frisk hvidkål, revne gulerødder og syltede rødbeder, der er dresset med en lækker mayonnaise-yoghurt blanding.

Tid70 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hvidkål(fint hakket)
    500 g
  • gulerødder(revet)
    300 g
  • syltede rødbeder(skiver)
    200 g
  • mayonnaise(kan erstattes med græsk yoghurt)
    100 g
  • græsk yoghurt(kan bruges i stedet for mayonnaise)
    100 g
  • sennep(til smag)
    1 tsk
  • eddike(æblecidereddike anbefales)
    1 tsk
  • hunne(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • salt(efter smag)
    1 knivspids
  • peber(efter smag)
    1 knivspids
  • frisk persille(til pynt)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skær hvidkålen fint og kom den i en stor skål.

    5 min
    n/a
    kålen skal være fint hakket
  2. 2

    Tilsæt de revne gulerødder til skålen med hvidkål.

    2 min
    n/a
    blandingen skal være farverig
  3. 3

    I en separat skål, bland mayonnaise, yoghurt, sennep, eddike, honning, salt og peber.

    3 min
    n/a
    dressingen skal være glat og ensartet
  4. 4

    Hæld dressingen over grøntsagerne og bland godt, så alle ingredienserne er dækket.

    3 min
    n/a
    grøntsagerne skal være jævnt dækket af dressingen
  5. 5

    Lad kål-lagkagen stå i køleskabet i minimum 1 time, så smagene kan udvikle sig.

    60 min
    køleskab
    kagen skal være kold ved servering
  6. 6

    Anret kål-lagkagen på et serveringsfad og pynt med skiver af syltede rødbeder og frisk persille.

    5 min
    n/a
    kagen skal se indbydende og farverig ud

Tags

salatvegetariskkålsundfestmad

Kommentarer

Mette

Kål-lagkagen med rødbeder var overraskende lækkert!

★★★★★
Jens

Denne ret er perfekt til en picnic i parken!

★★★★
Lise

Jeg tilføjede lidt revet gulerod for ekstra sødme - det var lækkert!

★★★★