Kålfad med hakket oksekød

Et lækkert og nærende kålfad med hakket oksekød, der er fyldt med smag og perfekt til en familieaften. Retten serveres med smeltet ost på toppen.
Ingredienser
- hakket oksekød(gerne 5-7% fedt)500 g
- løgt(finthakket)1 stk
- gulerod(revet)1 stk
- hvidkål(skåret i strimler)600 g
- grøntsagsbouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)2 dl
- tomatpuré(for ekstra smag)2 spsk
- paprika(kan være sød eller stærk)1 tsk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)0.5 tsk
- olie(til stegning)1 spsk
- laurbærblade(for ekstra smag)2 stk
- revet ost(til topping)100 g
Fremgangsmåde
- 1
Opvarm olien i en stor pande over medium varme. Tilsæt den hakkede løg og steg i 3-4 minutter, indtil de er bløde og gennemsigtige.
4 minmedium varmeløget skal være blødt og gennemsigtigt - 2
Tilsæt det hakkede oksekød til panden og brun det i 5-7 minutter, indtil det er gennemstegt.
7 minmedium varmekødet skal være brunt og ikke længere rosa - 3
Tilsæt den revne gulerod, tomatpuré, paprika, salt og peber. Rør godt rundt og lad det stege i yderligere 2 minutter.
2 minmedium varmealle ingredienser skal være godt blandet - 4
Tilsæt hvidkålen og grøntsagsbouillonen til panden. Rør rundt og bring det i kog.
2 minmedium varmebouillonen skal begynde at buldre - 5
Tilsæt laurbærbladene og dæk panden med låg. Lad det simre i 20 minutter, indtil kålen er mør.
20 minlav varmekålen skal være blød, og retten skal dufte dejligt - 6
Fjern laurbærbladene og drys den revne ost over retten. Lad det stå i 2-3 minutter, indtil osten er smeltet.
3 minlav varmeosten skal være smeltet og boblende
Tags
Kommentarer
Kålfad med hakket oksekød er en lækker og mættende ret til aftensmaden
Jeg tilføjede lidt chili for at give retten lidt ekstra bid
Kålfad med hakket oksekød er perfekt til madpakken og holder sig frisk hele dagen