Kalverilette med tranebær

Kalverilette med tranebær er en lækker og cremet ret, der kombinerer smagen af mørt kalvekød med søde tranebær. Serveret på skiver af bagt brød er det en perfekt forret eller tapas.
Ingredienser
- kalvekød(gerne fra skulder eller bryst for mere smag)500 g
- løg(finthakket)1 stk
- gulerod(revet)1 stk
- vand(kan erstattes med fond for mere smag)2 dl
- salt2 tsk
- peber(nystødt)1 tsk
- timian(tørret eller frisk)1 tsk
- tranebær(friske eller tørrede)200 g
- fløde(kan være madlavningsfløde)1 dl
- smør(til stegning)50 g
- bagt brød(til servering)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Start med at skære kalvekødet i mindre tern og brun dem i smør i en gryde over medium varme.
5 minmedium varmekødet skal være gyldent og dufte lækkert - 2
Tilsæt det hakkede løg og den revne gulerod til gryden, og sautér i yderligere 5 minutter.
5 minmedium varmeløget skal være blødt og gennemsigtigt - 3
Hæld vandet over, tilsæt salt, peber og timian, og lad det simre i ca. 1 time, eller indtil kødet er mørt.
60 minlav varmekødet skal være meget mørt og let kunne trækkes fra hinanden - 4
Tag gryden af varmen, lad det køle lidt af, og blend derefter blandingen til en glat masse.
5 miningenmassen skal være ensartet og cremet - 5
Tilsæt fløden og tranebærene til den blendede kalverilette, og rør godt rundt.
2 miningenblandingen skal være homogen og have en let rosa farve fra tranebærene - 6
Kom kalveriletten i en skål eller form og lad den køle helt af i køleskabet i minimum 4 timer.
240 minkøleskabskal være fast og let at skære i skiver - 7
Server kalveriletten med skiver af bagt brød og evt. ekstra tranebær på toppen.
5 miningenretter skal være præsenteret pænt med flot farve
Tags
Kommentarer
Kalveriletten med tranebær var en lækker kombination!
Den sprøde kalverilette passede perfekt til de søde tranebær
Denne ret ville være ideel til en elegant middag med venner