spisekunst.dk

Kalverilette med tranebær

kalvrilettetranebærforretdansk
Kalverilette med tranebær

Kalverilette med tranebær er en lækker og cremet ret, der kombinerer smagen af mørt kalvekød med søde tranebær. Serveret på skiver af bagt brød er det en perfekt forret eller tapas.

Tid315 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • kalvekød(gerne fra skulder eller bryst for mere smag)
    500 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • gulerod(revet)
    1 stk
  • vand(kan erstattes med fond for mere smag)
    2 dl
  • salt
    2 tsk
  • peber(nystødt)
    1 tsk
  • timian(tørret eller frisk)
    1 tsk
  • tranebær(friske eller tørrede)
    200 g
  • fløde(kan være madlavningsfløde)
    1 dl
  • smør(til stegning)
    50 g
  • bagt brød(til servering)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Start med at skære kalvekødet i mindre tern og brun dem i smør i en gryde over medium varme.

    5 min
    medium varme
    kødet skal være gyldent og dufte lækkert
  2. 2

    Tilsæt det hakkede løg og den revne gulerod til gryden, og sautér i yderligere 5 minutter.

    5 min
    medium varme
    løget skal være blødt og gennemsigtigt
  3. 3

    Hæld vandet over, tilsæt salt, peber og timian, og lad det simre i ca. 1 time, eller indtil kødet er mørt.

    60 min
    lav varme
    kødet skal være meget mørt og let kunne trækkes fra hinanden
  4. 4

    Tag gryden af varmen, lad det køle lidt af, og blend derefter blandingen til en glat masse.

    5 min
    ingen
    massen skal være ensartet og cremet
  5. 5

    Tilsæt fløden og tranebærene til den blendede kalverilette, og rør godt rundt.

    2 min
    ingen
    blandingen skal være homogen og have en let rosa farve fra tranebærene
  6. 6

    Kom kalveriletten i en skål eller form og lad den køle helt af i køleskabet i minimum 4 timer.

    240 min
    køleskab
    skal være fast og let at skære i skiver
  7. 7

    Server kalveriletten med skiver af bagt brød og evt. ekstra tranebær på toppen.

    5 min
    ingen
    retter skal være præsenteret pænt med flot farve

Tags

kalvrilettetranebærforretdansk

Kommentarer

Anne

Kalveriletten med tranebær var en lækker kombination!

★★★★★
Mads

Den sprøde kalverilette passede perfekt til de søde tranebær

★★★★
Maria

Denne ret ville være ideel til en elegant middag med venner

★★★★★