Kaffemarineret svinekam med anis

En lækker opskrift på kaffemarineret svinekam med anis, der giver en fantastisk smagskombination. Perfekt til festlige anledninger eller en søndagsmiddag.
Ingredienser
- svinekam(vælg en god kvalitet)1 kg
- kaffe(stærk brygget kaffe)100 ml
- soja sauce(for ekstra umami)2 spsk
- anis(knust anis for bedre smag)1 spsk
- honning(kan erstattes med sukker)2 spsk
- salt(fint havsalt)1 tsk
- peber(nykværnet peber)1 tsk
- olie(til stegning)2 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Bland kaffe, soja sauce, knust anis, honning, salt og peber i en skål for at lave marinaden.
5 min - 2
Læg svinekammen i en frysepose og hæld marinaden over. Sørg for, at kødet er godt dækket.
5 min - 3
Luk posen og lad den marinere i køleskabet i minimum 4 timer, gerne natten over.
240 min - 4
Forvarm ovnen til 180 grader C.
10 min180ovnen skal være helt varm - 5
Tag svinekammen ud af marinaden, og lad overskydende marinade dryppe af. Brun kødet i olie på en pande i ca. 5 minutter på alle sider.
5 min - 6
Placer svinekammen i et ovnfast fad og steg den i ovnen i ca. 1 time, eller indtil den indre temperatur når 70 grader C.
60 min180kødet skal være saftigt og have en indre temperatur på 70 grader C - 7
Lad svinekammen hvile i 10 minutter før den skæres ud.
10 min
Tags
Kommentarer
Den søde anis smag passer perfekt til den saftige svinekam
Kaffemarineret svinekam - en spændende kombination, som jeg ikke havde prøvet før
Perfekt til en hyggelig søndagsmiddag med familien