spisekunst.dk

Kaffemarineret svinekam med anis

svinekødmarinadekaffeanishovedret
Kaffemarineret svinekam med anis

En lækker opskrift på kaffemarineret svinekam med anis, der giver en fantastisk smagskombination. Perfekt til festlige anledninger eller en søndagsmiddag.

Tid320 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • svinekam(vælg en god kvalitet)
    1 kg
  • kaffe(stærk brygget kaffe)
    100 ml
  • soja sauce(for ekstra umami)
    2 spsk
  • anis(knust anis for bedre smag)
    1 spsk
  • honning(kan erstattes med sukker)
    2 spsk
  • salt(fint havsalt)
    1 tsk
  • peber(nykværnet peber)
    1 tsk
  • olie(til stegning)
    2 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Bland kaffe, soja sauce, knust anis, honning, salt og peber i en skål for at lave marinaden.

    5 min
  2. 2

    Læg svinekammen i en frysepose og hæld marinaden over. Sørg for, at kødet er godt dækket.

    5 min
  3. 3

    Luk posen og lad den marinere i køleskabet i minimum 4 timer, gerne natten over.

    240 min
  4. 4

    Forvarm ovnen til 180 grader C.

    10 min
    180
    ovnen skal være helt varm
  5. 5

    Tag svinekammen ud af marinaden, og lad overskydende marinade dryppe af. Brun kødet i olie på en pande i ca. 5 minutter på alle sider.

    5 min
  6. 6

    Placer svinekammen i et ovnfast fad og steg den i ovnen i ca. 1 time, eller indtil den indre temperatur når 70 grader C.

    60 min
    180
    kødet skal være saftigt og have en indre temperatur på 70 grader C
  7. 7

    Lad svinekammen hvile i 10 minutter før den skæres ud.

    10 min

Tags

svinekødmarinadekaffeanishovedret

Kommentarer

Mette

Den søde anis smag passer perfekt til den saftige svinekam

★★★★★
Jonas

Kaffemarineret svinekam - en spændende kombination, som jeg ikke havde prøvet før

★★★★
Laura

Perfekt til en hyggelig søndagsmiddag med familien

★★★★★