Kaffeskum & rødbraiseret kød
kødrødderkaffedansk mad

En lækker ret med mørt, rødbraiseret oksekød serveret med en let kaffeskum, perfekt til en middag med familie eller venner.
Tid150 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem
Ingredienser
- oksekød(bryst eller skank) (vælg gerne kød af høj kvalitet)800 g
- rødbeder(skrællede og skåret i terninger)500 g
- oksefond(kan være hjemmelavet eller fra glas)200 ml
- kaffe(stærk brygget kaffe)100 ml
- fløde(for at lave kaffeskum)50 g
- laurbærblade2 stk.
- salt(efter smag)1 tsk.
- peber(efter smag)1 tsk.
- olie(til stegning)2 spsk.
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
5 min160ovnen skal være varm - 2
Brun oksekødet i en gryde med olie, cirka 3-4 minutter på hver side, indtil det er gyldent.
8 minhøj varmekødet skal være brunt og duftende - 3
Tilsæt rødbeder, oksefond, laurbærblade, salt og peber til gryden.
2 minhøj varmeingredienserne skal være godt blandet - 4
Bring det hele i kog, og dæk gryden til. Sæt den i ovnen og lad det braisere i 2 timer.
120 min160kødet skal være mørt og let at trække fra hinanden - 5
Pisk fløden til skum, og tilsæt den bryggede kaffe. Pisk indtil skumformen er stabil.
5 miningenskummet skal være let og luftigt - 6
Server det braiserede kød med rødbederne og top det med kaffeskum.
5 miningenretterne skal være varme og velpræsenterede
Tags
kødrødderkaffedansk mad
Kommentarer
Mette
Kaffeskummet gav en dejlig dyb smag til kødet.
★★★★★
Thomas
Dette ret er perfekt til en hyggelig søndagsmiddag.
★★★★★
Louise
Jeg ville ønske der var flere grøntsager i retten.
★★★★★