spisekunst.dk

Kanelbrødet i Rødstræk-tiden

kanelbrøddanskbagværkmorgenmad
Kanelbrødet i Rødstræk-tiden

Kanelbrødet er en klassisk dansk bagværk, der er perfekt til hyggelige stunder. Det er blødt, fyldt med kanel og sukker, og har en dejlig gylden skorpe. Ideelt til morgenmad eller som en lækker snack.

Tid110 min
Portioner12
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hvedemel(gerne tipo 00 for en finere struktur)
    500 gram
  • sukker(kan justeres efter smag)
    75 gram
  • gær(frisk gær giver bedst resultat)
    25 gram
  • mælk(skummetmælk kan bruges som alternativ)
    250 milliliter
  • smør(smeltet smør til dejen)
    100 gram
  • salt(for at fremhæve smagen)
    1 teske
  • kanel(kan justeres efter smag)
    2 teskefulde
  • brunt sukker(til fyldet)
    50 gram
  • æg(til pensling)
    1 styk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opløs gæren i den lune mælk og tilsæt sukker. Lad det stå i 10 minutter, indtil det skummer.

    10 min
    lunt
    gæren skummer og bobler
  2. 2

    Bland mel, salt og smeltet smør i en skål. Tilsæt gærblandingen og ælt dejen i 10 minutter, indtil den er glat.

    10 min
    rumtemperatur
    dejen skal være elastisk og glat
  3. 3

    Lad dejen hæve i en skål dækket med plastfolie i 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

    60 min
    rumtemperatur
    dejen skal være steget markant i størrelse
  4. 4

    Forbered fyldet ved at blande kanel og brunt sukker i en skål.

    5 min
    rumtemperatur
    sukkeret og kanelen er jævnt blandet
  5. 5

    Rul dejen ud til et rektangel på ca. 30x40 cm. Smør fyldet jævnt over dejen.

    10 min
    rumtemperatur
    fyldet skal dække hele dejfladen
  6. 6

    Rul dejen stramt sammen til en stang og skær den i 12 skiver.

    5 min
    rumtemperatur
    skiverne skal være ensartede
  7. 7

    Læg skiverne på en bageplade og lad dem hæve i 30 minutter.

    30 min
    rumtemperatur
    skiverne skal hæve let
  8. 8

    Forvarm ovnen til 180 grader

  9. 9

    Bag kanelbrødet i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil de er gyldne.

    30 min
    180 grader
    brødet skal være gyldent og lyde hult, når du banker på bunden
  10. 10

    1

  11. 11

    Lad brødet køle af på en bagerist, inden det skæres og serveres.

    15 min
    rumtemperatur
    brødet skal være svalt og let at skære

Tags

kanelbrøddanskbagværkmorgenmad

Kommentarer

Mette

Kanelbrødet var perfekt til morgenmaden med en kop varm kakao

★★★★★
Jens

Den skønne duft af kanel og sukker bredte sig i hele huset

★★★★★
Camilla

Kanelbrødet var en lækker snack til eftermiddagskaffen

★★★★