Kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur

En lækker og saftig kanelkage lavet med kærnemælk og toppet med en sød kaffeglasur, perfekt til eftermiddagskaffen.
Ingredienser
- hvedemel(sigtet)250 g
- sukker(kan justeres efter smag)200 g
- kanel(kan være mere eller mindre efter smag)2 tsp
- bagepulver(for at kagen bliver luftig)1 tsp
- natron(kan udelades)1 tsp
- bruger bagepulver)man
- salt(for at balancere smagen)1 tsp
- smør(blødt)100 g
- æg(store)2 stk
- kærnemælk(for en saftig konsistens)250 ml
- flormelis(til kaffeglasuren)100 g
- kaffe(instant eller brygget)2 tsp
- vand(til at opløse kaffen)1 tsp
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen er varm, og du kan mærke varmen - 2
Smelt smørret og lad det køle af.
5 minstuetemperatursmørret skal være flydende, men ikke varmt - 3
Bland hvedemel, sukker, kanel, bagepulver, natron og salt i en stor skål.
2 minstuetemperaturde tørre ingredienser er godt blandet - 4
I en anden skål, pisk æggene sammen med kærnemælk og det smeltede smør.
3 minstuetemperaturblandingen er ensartet og let skummende - 5
Tilsæt de våde ingredienser til de tørre ingredienser og rør forsigtigt, indtil de lige netop er blandet.
2 minstuetemperaturdejen skal være klumpet, ikke overblandet - 6
Hæld dejen i en smurt bageform og bag i ovnen i 30-35 minutter.
35 min180kagen er gylden og en tandstik kommer ud ren - 7
Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, før den tages ud og køles helt af på en bagerist.
10 minstuetemperaturkagen er let at tage ud og føles fast - 8
Forbered kaffeglasuren ved at blande flormelis, kaffe og vand i en skål.
5 minstuetemperaturglasuren skal være glat og flydende - 9
Hæld glasuren over den afkølede kage og lad den sætte sig i 10 minutter.
10 minstuetemperaturglasuren er fast og kagen er klar til servering
Tags
Kommentarer
Kanelkagen med kærnemælk var lækker og luftig
Kaffeglasuren gav den helt rigtige sødme
Kanelkagen med kærnemælk var perfekt til min picnic i parken