Kanelsnurrer

Lækre kanelsnurrer, der er bløde og fyldt med kanel og sukker. Perfekte til morgenmad eller som snack.
Ingredienser
- hvedemel(gerne type 00 for bedre glutenstruktur)500 g
- sukker(kan justeres efter smag)75 g
- smør(smeltet)50 g
- gær(frisk gær)25 g
- mælk(lunken)250 ml
- salt(kan reduceres)1 tsk
- kanel(eller mere efter smag)1 tsk
- brunt sukker(til fyld)100 g
- smør(til fyld)50 g
- æg(til pensling)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i den lunkne mælk og tilsæt sukker. Lad det stå i 10 minutter, indtil det skummer.
10 min - 2
Bland hvedemelet med salt i en stor skål. Tilsæt den smeltede smør og den skummede gærblanding. Ælt dejen, indtil den er glat og elastisk.
10 min - 3
Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
60 min30dejen skal være dobbelt så stor - 4
Forbered fyldet: Bland brunt sukker og kanel og smør det bløde smør ud over dejen efter hævning.
5 min - 5
Rul dejen til en rektangel, drys fyldet over og rul dejen stramt sammen.
10 min - 6
Skær rullen i skiver på cirka 3 cm og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i 30 minutter.
30 min30kanelsnurrerne skal hæve og se luftige ud - 7
Forvarm ovnen til 200 grader C. Pensl kanelsnurrerne med et sammenpisket æg.
5 min200ægget skal dække snurrerne jævnt - 8
Bag kanelsnurrerne i ovnen i 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne.
20 min200de skal være gyldne og dufte dejligt - 9
Lad dem køle af på en bagerist, inden de serveres.
10 min
Tags
Kommentarer
Kanelsnurrer er perfekte til brunchen med en kop varm kaffe
De var lækre, men kunne godt have brugt lidt mere kanel
Mine kanelsnurrer blev ekstra saftige med lidt ekstra smør i dejen