Kanelsnurrer

Kanelsnurrer er lækre, bløde og fyldt med en sød kanel-sukker blanding, perfekt til morgenmad eller som eftermiddagssnack.
Ingredienser
- hvedemel(gerne tipo 00 for en blødere dej)500 g
- sukker(kan justeres efter smag)75 g
- salt(finmalt salt anbefales)10 g
- gær(frisk gær foretrækkes)25 g
- mælk(lunken mælk til aktivering af gæren)300 ml
- smør(blødt smør til pensling og fyld)100 g
- brunt sukker(til fyld)100 g
- rørsukker)være
- kanel(kan justeres efter smag)2 tsk
- æg(til pensling før bagning)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i den lune mælk og lad det stå i ca. 5 minutter, indtil det skummer.
5 min - 2
I en stor skål, tilsæt hvedemelet, sukker og salt. Bland ingredienserne godt.
5 min - 3
Tilsæt den opløste gærblanding til melblandingen og ælt dejen, indtil den er glat og elastisk, ca. 10 minutter.
10 min - 4
Lad dejen hæve i en skål dækket med et klæde et lunt sted i ca. 1 time eller indtil den er fordoblet i størrelse.
60 min - 5
Forbered fyldet ved at blande blødt smør, brunt sukker og kanel i en skål.
5 min - 6
Rul dejen ud til en rektangel på ca. 40x50 cm, og smør fyldet jævnt over dejen.
10 min - 7
Rul dejen stramt op til en stang og skær den i 12 lige store stykker.
10 min - 8
Placer stykkerne i en bageform, dække dem med et klæde og lad dem hæve i yderligere 30 minutter.
30 min - 9
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius
- 10
1
- 11
Pensl snurrerne med et sammenpisket æg og bag dem i ovnen i 20-25 minutter, indtil de er gyldne.
25 min200snurrerne skal være let gyldne og dufte dejligt - 12
1
- 13
Lad kanelsnurrerne køle af på en bagerist, inden de serveres.
10 min
Tags
Kommentarer
Kanelsnurrer med masser af kanel - perfekt til morgenkaffen!
Disse kanelsnurrer med ekstra smør var helt himmelsk!
Mine kanelsnurrer med nødder var perfekte til picnic i parken.