Karameliseret nøddesuppe

Karameliseret nøddesuppe er en lækker og cremet suppe lavet med valnødder, karamel og fløde, perfekt til kolde dage.
Ingredienser
- valnødder(kan erstattes med andre nødder)200 g
- sukker(brunt sukker giver en dybere smag)100 g
- grøntsagsbouillon(hjemmelavet eller fra terning)1 l
- fløde(kan reduceres for en lettere version)200 ml
- vaniljesukker(kan erstattes med vaniljeekstrakt)1 tsk
- smør(til karamelisering)50 g
- citron(saften tilsmagning)1 stk
- kanelstang(til ekstra smag)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Hak valnødderne groft og sæt dem til side.
5 min - 2
Smelt smørret i en stor gryde over middel varme.
3 min160smørret skal boble let - 3
Tilsæt sukkeret og rør rundt, indtil det er opløst og har en lysebrun farve.
5 min - 4
Tilsæt de hakkede valnødder og rør godt rundt, så de dækkes af karamel.
2 min - 5
Hæld grøntsagsbouillonen i gryden og bring det i kog.
5 min100suppen skal begynde at koge - 6
Tilsæt fløden, vaniljesukkeret, citronsaften og kanelstangen. Lad det simre i 15 minutter.
15 min80suppen skal være cremet og velduftende - 7
Fjern kanelstangen og blend suppen til en glat konsistens.
5 min - 8
Servér suppen varm, evt. med et drys hakede valnødder ovenpå.
2 min
Tags
Kommentarer
Den karameliserede smag passer perfekt til den søde nødde smag.
Suppen var en lækker kombination af nødder og fløde.
Perfekt til en kold efterårsdag med lidt ekstra kanel på toppen.