Karameller

Lækre, hjemmelavede karameller, der smelter på tungen. Perfekte som en sød snack eller gave.
Ingredienser
- sukker(gerne økologisk)200 g
- smør(usaltet)100 g
- fløde(gerne fuldfed)100 ml
- lys sirup(kan erstattes med majs- eller agavesirup)1 tsk
- vaniljesukker(kan være hjemmelavet)1 tsk
- salt(for at fremhæve smagen)1 knivspids
Fremgangsmåde
- 1
I en gryde, kom sukker og sirup i og varm det op over medium varme.
5 minmedium varmesukkeret skal smelte og danne en gylden sirup - 2
Tilsæt smørret og rør godt, indtil det er smeltet og blandet med sukkermassen.
2 minmedium varmeblandingen skal være ensartet og lækker duftende - 3
Sænk varmen og tilsæt fløden, vaniljesukker og salt, og rør grundigt.
2 minlav varmekonsistensen skal være glat og cremet - 4
Lad blandingen simre i ca. 20-25 minutter under omrøring indtil den når en temperatur på 120°C.
25 min120 grader Celsiuskaramellen skal være tyk og klæbrig, og have en rødlig farve - 5
Hæld massen i en forberedt bageform foret med bagepapir og lad det køle af i ca. 2 timer.
120 minstuetemperaturkaramellen skal være fast at røre ved - 6
Skær karamellen ud i små stykker og pak dem ind i bagepapir.
10 minstuetemperaturstykkerne skal være lette at skære uden at klæbe
Tags
Kommentarer
Karamellerne med lakrids var lige det søde, jeg havde brug for!
De bløde karameller med karamel var perfekte til min madpakke på arbejdet.
Karamellerne med havsalt var en lækker snack på skovturen i dag.