Kartoffel-focaccia med rosmarin

En lækker og saftig focaccia bagt med marinerede kartofler og frisk rosmarin, perfekt som tilbehør eller snack.
Ingredienser
- hvedemel(type 00 for bedre glutenstruktur)500 g
- lunt vand(ca. 37 grader celsius)300 ml
- salt(havsalt anbefales)10 g
- tørgær(eller 25 g frisk gær)7 g
- olivenolie(extra virgin for bedre smag)50 ml
- store kartofler(skal skrælles og skæres i meget tynde skiver)3 stk.
- frisk rosmarin(finthakket)2 tsk.
- flagesalt(til drys på toppen)1 tsk.
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i det lunt vand. Tilsæt 50 ml olivenolie.
5 min - 2
I en stor skål, bland hvedemelet og saltet. Tilsæt gærblandingen og ælt dejen godt i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.
10 min - 3
Læg dejen i en smurt skål, dæk med plastfolie og lad den hæve et varmt sted i 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
60 min - 4
Forvarm ovnen til 220 grader celsius
- 5
Når dejen er hævet, kom den ud på en bageplade med bagepapir. Tryk forsigtigt dejen ud til en firkant på ca. 1,5 cm tykkelse.
5 min - 6
Læg de tynde kartoffelskiver ovenpå dejen og drys med rosmarin og flagesalt. Generøst dryp med olivenolie.
5 min - 7
Bag focacciaen i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller indtil den er gyldenbrun og sprød.
30 min220focacciaen er let sprød og gylden - 8
Lad focacciaen køle af i et par minutter før den skæres og serveres varm eller ved stuetemperatur.
5 min
Tags
Kommentarer
Kartoffel-focaccia med rosmarin er perfekt til brunch!
Denne ret passer godt til en hyggelig picnic i parken.
Jeg synes der mangler lidt ekstra rosmarin i opskriften.