spisekunst.dk

Kartoffel-focaccia med rosmarin

focacciakartoflerrosmarinbrød
Kartoffel-focaccia med rosmarin

En lækker og saftig focaccia bagt med marinerede kartofler og frisk rosmarin, perfekt som tilbehør eller snack.

Tid105 min
Portioner6
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hvedemel(type 00 for bedre glutenstruktur)
    500 g
  • lunt vand(ca. 37 grader celsius)
    300 ml
  • salt(havsalt anbefales)
    10 g
  • tørgær(eller 25 g frisk gær)
    7 g
  • olivenolie(extra virgin for bedre smag)
    50 ml
  • store kartofler(skal skrælles og skæres i meget tynde skiver)
    3 stk.
  • frisk rosmarin(finthakket)
    2 tsk.
  • flagesalt(til drys på toppen)
    1 tsk.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opløs gæren i det lunt vand. Tilsæt 50 ml olivenolie.

    5 min
  2. 2

    I en stor skål, bland hvedemelet og saltet. Tilsæt gærblandingen og ælt dejen godt i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.

    10 min
  3. 3

    Læg dejen i en smurt skål, dæk med plastfolie og lad den hæve et varmt sted i 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

    60 min
  4. 4

    Forvarm ovnen til 220 grader celsius

  5. 5

    Når dejen er hævet, kom den ud på en bageplade med bagepapir. Tryk forsigtigt dejen ud til en firkant på ca. 1,5 cm tykkelse.

    5 min
  6. 6

    Læg de tynde kartoffelskiver ovenpå dejen og drys med rosmarin og flagesalt. Generøst dryp med olivenolie.

    5 min
  7. 7

    Bag focacciaen i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller indtil den er gyldenbrun og sprød.

    30 min
    220
    focacciaen er let sprød og gylden
  8. 8

    Lad focacciaen køle af i et par minutter før den skæres og serveres varm eller ved stuetemperatur.

    5 min

Tags

focacciakartoflerrosmarinbrød

Kommentarer

Mette

Kartoffel-focaccia med rosmarin er perfekt til brunch!

★★★★★
Lars

Denne ret passer godt til en hyggelig picnic i parken.

★★★★
Line

Jeg synes der mangler lidt ekstra rosmarin i opskriften.

★★★★★